Hellström överraskade fans – spelning utreds

"Gla valborg på er! Var ses vi i kväll?" Undrade Håkan Hellström på Instagram tidigare under lördagskvällen. Svaret blev: I Azaleadalen i Slottsskogen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Håkan Hellström överraskade många med en spontanspelning i Slottsskogen i Göteborg på valborgsmässoafton. Bilden är från en konsert på Nya Ullevi 2017.

Håkan Hellström överraskade många med en spontanspelning i Slottsskogen i Göteborg på valborgsmässoafton. Bilden är från en konsert på Nya Ullevi 2017.

Foto: Per Wahlberg/TT

Nöje2022-05-01 00:04

Många var på plats när en lastbil rullade in i parken och snabbt omvandlades till en scen. Håkan Hellström klev upp och drog i gång en överraskande spontanspelning.

Men efter ungefär en halvtimme, efter det att Hellström avslutat med den dagen till ära givna låten ”Valborg”, var det slutspelat. Publiken bad om mer, men Hellström svarade från scen att de inte fick lov att fortsätta – de hade inget tillstånd.

– Polispersonal på plats har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GP. Han påpekar att den som sedermera blir misstänkt för brott är arrangören av spelningen.

Men enligt Schildt var det inte polisen som stängde ned spelningen. Han säger till tidningen att bandet uppgav för patrullen på plats att de i princip var klara och då påbörjade sista låten.

– Tack för i kväll, skål och glad valborg på er, avslutar Håkan Hellström med i ett videoklipp på Instagram efter spelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!