Kanye i ny låt – "Hur är jag en antisemit?"

Kanye West angriper sina kritiker i en ny låt. Men fortsätter att skapa kontroverser. –Hur kan jag vara antisemit? rappar han.

Kanye West är i nytt blåsväder. Arkivbild.

Kanye West är i nytt blåsväder. Arkivbild.

Foto: Michael Wyke/AP/TT

Nöje2023-11-18 07:35

En ny låt med Kanye West fick överraskande premiär på en radiostation i Chicago natten till lördagen, uppger Rolling Stone. Det är första gången artisten delar med sig av ny musik sedan anklagelserna om antisemitism i fjol fick flera företag att avbryta sina samarbeten med honom.

Men Kanye West skapade kontrovers direkt med sin nya låt. I "Vultures" tar rapparen upp anklagelserna mot honom och bemöter dem med textraden: "How can I be antisemitic? I just fucked a jewish bitch".

Låten med gästartisterna Ty Dolla Sign, Lil Durk och Bump J har ännu inte släpps på någon strömningstjänst.

Det var i fjol som Kanye West hamnade i blåsväder efter att ha haft på sig tröja med orden "White lives matter" på en modevisning i Paris. Det kulminerade med ett framträdande i högernationalisten Alex Jones podcast där rapparen uttryckte sin beundran för Adolf Hitler.

Det fick Adidas att till slut avbryta samarbetet med rapstjärnan. Enligt en granskning i New York Times för några månader sedan hade det tyska sportklädesföretaget i tio år sett mellan fingrarna när det gäller Kanye Wests antisemitiska åsikter och hans beteende, av rädsla för att förlora intäkter från hans storsäljande skomärke Yeezy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!