Lotto och Keno försvinner ur TV4

Ännu en programpunkt försvinner ur TV4 – Lotto- och Kenodragningarna. "Med allt färre som tittar på linjär-tv lämnar även dragningarna tv-tablån", säger Tina Bergstedt på Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Nu är det slutdraget i TV4. Lotto- och Kenodragningarna försvinner. Arkivbild.

Nu är det slutdraget i TV4. Lotto- och Kenodragningarna försvinner. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Nöje2023-12-06 13:31

Vid årsskiftet försvinner Lotto- och Kenodragningarna ur TV4. Det innebär att eftermiddagsmagasinet "Efter fem" med Tilde de Paula och Anna Brolin förlängs och att nyhetsblocket i TV4 därmed blir sammanlagt två och en halv timme långt fram till 19.30.

Lotto har dragits i svensk tv sedan 1980-talet, men nu meddelar Svenska Spel att tittarnas förändrade vanor gör att dragningen "ska möta kunderna på nya plattformar".

Samtidigt var Lotto- och Kenodragningen redan tidigare hotad i TV4 i sin nuvarande form.

I januari i år fällde Granskningsnämnden för radio och tv Lotto- och Kenodragningarna med bedömningen att det rörde sig om reklaminslag, som inte tillräckligt tydligt presenterades som marknadsföring.

Granskningsnämnden har ansökt hos förvaltningsrätten om att TV4 ska betala en särskild avgift för överträdelsen av radio- och tv-lagen.

– Vi har ansökt om 50 000 kronor, men det ärendet är inte avgjort än, säger Helena Söderman, enhetschef på tillsynsenheten på Myndigheten för press, radio och tv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!