Madonna skriver topplistehistoria i USA

Den här veckan går en ny låt med Madonna in på den amerikanska topplistan, Billboard Hot 100. Därmed har superstjärnan haft nya hits på listan i fem årtionden. Bara en annan kvinnlig artist har lyckats med den bedriften.

Fem årtionden av listsuccéer för Madonna. Arkivbild.

Fem årtionden av listsuccéer för Madonna. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Nöje2023-06-14 06:54

Låten "Popular" går in på 43:e plats på den amerikanska singellistan. På singeln samarbetar Madonna med The Weeknd och Playboi Carti och låten finns bland annat med i tv-serien "The idol" på HBO Max.

Det är Madonnas 58:e hitlåt på listan sedan 1983 och hon hamnar därmed i exklusivt sällskap. Bland kvinnliga artister är det endast Cher som har haft hits på den amerikanska topplistan i fem årtionden, noterar Billboard. I hennes fall var det mellan 60- och 00-talet.

Madonna gör i år något av en comeback som artist. I oktober kommer hon till Norden för spelningar i Stockholm och Köpenhamn. Det har även ryktats om ett nytt album sedan Madonna i mars la ut bilder på sig själv och låtskrivaren Max Martin i en inspelningsstudio.

På hennes senaste singel "Vulgar", som släpptes i fredags, samarbetar hon dock bland annat med en annan svensk låtskrivare, Ilya Salmanzadeh.

Tre artister har haft Billboardhits i sex årtionden, Michael Jackson, Paul McCartney och Elvis Presley.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om