Moonica Mac blev snuvad på sin första turné

Hon drömmer om att inställda konserter ska få nytt liv. Näst på tur i artikelserien "Drömspelningen" är artisten Moonica Mac.

Moonica Mac längtar efter sin turné, som har blivit uppskjuten flera gånger till följd av coronaviruset. Arkivbild.

Moonica Mac längtar efter sin turné, som har blivit uppskjuten flera gånger till följd av coronaviruset. Arkivbild.

Foto: Karl Melander/TT

Nöje2021-07-15 06:00

Mot slutet av 2019 släppte Moonica Mac sitt debutalbum. Därefter skulle hon ge sig ut på sin första egna turné. Trodde hon. I stället fick hon se restriktion efter restriktion begränsa musikers möjligheter att utföra sitt arbete.

– Jag var så taggad på att få lira, det var utsålt till spelningarna. Nu har de blivit flyttade vad som känns som tusen gånger. Nu ligger de i vinter, senare i år. Min drömspelning efter pandemin är att få stå där och känna att vi klarade det, äntligen fick vi till de här konserterna, och att få möta alla som har väntat och längtat med mig, säger hon.

TT: Vill du ha någon speciell "setting", om du får drömma fritt?

– Jag har varit van att spela solo, så drömmen är att ha med mig många musiker, att få dela allt med fler. Jag har också burit med mig en vision om att skapa kulisser, ha scendekoration och grejer. Att få bygga en fysisk Moonica-värld på scenen och dela den med många musiker. Det är drömmen.

TT: Varför drömmer du om det?

– Jag tycket att det är roligt att dela musik med andra, att dela såväl uppladdningen och resan till en spelning som stunden på scenen och stunden efteråt. Jag tror att den glädjen och drivet som man får, det blir liksom en skjuts.

TT: Hur har du stillat ditt behov att uppträda under det gångna året?

– Jag vet inte om jag har hittat något substitut. Jag är en ganska långsam person, jag behöver lugn och ro. Jag har nog varit ganska "fine" med tempot som blev. Däremot har avsaknaden att spela live väckt lusten och det har verkligen synliggjort för mig själv vad jag älskar och varför jag håller på med det här, säger hon och fortsätter:

– Det är väl fint att det födde en längtan som jag tror gör att man uppskattar allting mycket mer när man får köra i gång igen.

Fakta: Moonica Mac

Moonica Mac heter egentligen Lisa Linnea Brolander och är född 1990 i Dalarna.

Hon debuterade 2017, och släppte 2019 sitt första album "Stark & sårbar".

Nu är hon aktuell i tv-programmet "Så mycket bättre", som visas på TV4 i höst.


Fakta: Drömspelningen

Efter en lång tid med stängda konsertlokaler börjar samhället smått att öppna upp. Vi skriver om vad svenska artister längtar efter mest när det äntligen blir dags att kliva upp på scenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!