En enorm digital klocka på Kungstorget i Göteborg räknar ner: Drygt nio timmar kvar. Inne i det som kallas "glasburen", ett slags barack med stora glasrutor ut mot torget, sitter tre nervösa programledare.
– Man pratar ofta om att sorg har flera faser. Det känns som att den här uppladdningen också har flera faser: Vi har varit pirrigt glada, sedan panikslagna, och förra veckan var jag helt apatisk. Nu är jag lite rädd, säger Tina Mehrafzoon.
Klockan åtta på måndagskvällen blir hon, tillsammans med Klas Eriksson och Oscar Zia, inlåst i glasburen. Ut kommer de först på söndag kväll. Innan dess väntar 144 timmar av direktsänd radio, sömnbrist och endast flytande föda.
– Det är lite märkligt att tre personer ska bli instängda i en bur utan mat och sömn, konstaterar Oscar Zia.
Blev dunderförkyld
Klas Eriksson, som är debutanten i sammanhanget, har laddat upp genom meditation i ett försök att lugna nerverna.
– Jag tänkte att jag skulle lyssna mycket på radio för att höra proffs. Men det har nästan blivit ännu stressigare, för då inser jag hur duktiga folk är, säger han.
Oscar Zia var programledare även förra året, men blev förkyld och fick lämna sändningen i förtid. Inför årets upplaga av "Musikhjälpen" har han isolerat sig så mycket som möjligt – dels av hälsoskäl, dels för att vila upp sig inför maratonsändningen.
Tina Mehrafzoon gjorde tvärtom.
– Jag åkte på en två veckors dunderförkylning. Så nu är jag fylld med antikroppar vilket känns jättebra, säger hon och skrattar.
TT: Hur tror ni att dynamiken mellan er tre kommer att vara?
– Jag tänker att jag ska vara en lugn farbror, säger Klas Eriksson.
Oscar Zia däremot blir nog trions tramsiga clown, konstaterar de, medan Mehrafzoon har kortast stubin och kan "börja snäsa" om hon är stressad.
– Men vi kommer ha så mycket gäster som kommer in och har roliga engagemang så jag tror att vi kommer att få mycket energi av det och kan hålla humöret uppe, säger Tina Mehrafzoon.
"Känns väldigt nära"
Hon deltog i "Musikhjälpen" fjol som resande reporter. Då samlades det in pengar mot barnarbete, och många av de barn hon träffade som resande reporter tvingades arbeta för att de var på flykt.
Det gör att årets tema "för en tryggare barndom på flykt" ligger henne extra varmt om hjärtat.
– Ingen av oss är omedveten om att världen inte är rättvis. Men det är en annan sak när man träffar ett barn som har slutat drömma drömmar för att den inte har rätt till sina mänskliga rättigheter. Man sitter där och det finns ingen lyster i deras ögon, ingen lek i deras utstrålning, säger Tina Mehrafzoon och tillägger:
– I och med att det då var barn på flykt och att det nu handlar om att vi ska försöka göra det tryggare för barnen som tyvärr måste vara på flykt så är det klart att det känns väldigt nära.