Nu lyfts publiktaken – "känns maxat!"

Folk överallt, hög musik och häng vid baren. Många passade på att fira den första kvällen utan restriktioner med en ordentlig konsertkväll av nygammalt snitt. –Det känns så jävla härligt att få komma tillbaka till det här, säger konsertbesökaren Petter Södrin.

Flera hundra personer firade den första kvällen utan restriktioner med att se artisten Hurula (Hans Robert Hurula) på Debaser Strand i Stockholm.

Flera hundra personer firade den första kvällen utan restriktioner med att se artisten Hurula (Hans Robert Hurula) på Debaser Strand i Stockholm.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Nöje2021-09-29 22:29

För ett par år sedan hade en utsåld konsertlokal till brädden fylld med människor ståendes, sittandes och skrattandes tätt bredvid varandra sannolikt inte varit något för historieböckerna.

Men denna kväll, den 29 september 2021, är situationen förstås en annan när besökarna trillar in i rask takt på Debaser Strand i Stockholm för att gå på spelning med Luleåbördige rockartisten Hurula.

– Det känns maxat! Det är så jävla härligt att få komma tillbaka till det här. Att få se fram emot ett fett gig, stark volym och känna pulsen tillsammans med andra människor, säger 40-årige Petter Södrin.

Att hans entusiasm delas av de hundratals andra som befinner sig på plats går inte att ta miste på. Efter en lång tid där spontana sociala sammanhang hört till ovanligheterna finns det förstås en uppdämd längtan efter att fritt få umgås inomhus igen.

Men för vissa är det här snarast en ny upplevelse i stället för en återgång till det normala.

– Det här är någonting man egentligen inte har varit med om förut, säger 19-åriga Ellen.

Hon befinner sig på plats tillsammans med kompisarna Benny och Molly, också 19 år. Kompisgänget befinner sig precis vid den lätt överfulla baren och de måste prata högt för att överrösta allt det ljud som brukade förknippas med barmiljöer och som nu plötsligt är tillbaka igen.

– Jag tycker det känns bra, det är första spelningen jag har varit på med så här mycket folk, säger Molly.

Det märks dock att pandemin har satt sina spår. Alla de tre vännerna beskriver att det trots allt känns lite märkligt att det nu i princip är fritt fram att trängas tillsammans med främlingar igen. Den känslan delas av Petter Södrin.

– För egen del bävar jag inte för att smittas, men jag tänker att generellt kommer det här öppnandet ändå leda till någon form av potentiellt ökad smittspridning, säger han.

Konsertbesökaren Petter Södrin har sett fram emot att få gå på konsert igen efter en lång tid med begränsat besökarantal.
Konsertbesökaren Petter Södrin har sett fram emot att få gå på konsert igen efter en lång tid med begränsat besökarantal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om