Pitt stämmer Jolie för att ha sålt vingård

Brad Pitt stämmer ex-hustrun Angelina Jolie för att ha sålt sin andel i den vingård i Frankrike där paret gifte sig.

Angelina Jolie och Brad Pitt befinner sig i flera rättsliga processer. Nu har Pitt stämt Jolie på nytt. Arkivbild.

Angelina Jolie och Brad Pitt befinner sig i flera rättsliga processer. Nu har Pitt stämt Jolie på nytt. Arkivbild.

Foto: AP/TT

Nöje2022-02-18 20:59

Vingården Château Miraval ligger i sydöstra Frankrike och paret köpte företaget 2008. Sex år senare gifte de sig på gården. Ytterligare fyra år senare, 2018, ansökte de om skilsmässa.

Enligt stämningsansökan hävdar Brad Pitt att paret hade kommit överens om att aldrig sälja sin respektive del utan den andras godkännande. I oktober i fjol sålde Angelina Jolie sina aktier till den ryska oljemagnaten Jurij Sjefler.

Brad Pitt anser att ex-frun borde ha frågat honom först om han var intresserad av att köpa ut henne. Han anser att Angelina Jolie har slutat vara aktiv i företaget och att han själv är fortsatt engagerad i vinbranschen och har hjälpt till att bygga upp varumärket.

Château Miraval har ökat sin omsättning från omkring 28 miljoner kronor 2013 till 469 miljoner i fjol.

Paret betalade 25 miljoner euro, runt 265 miljoner kronor, i en affär 2008 där Brad Pitt ägde 60 procent av aktierna och Angelina Jolie 40 procent.

Pitt och Jolie befinner sig sedan flera år tillbaka i en rättsprocess när det gäller vårdnaden av deras sex gemensamma barn. Paret har fått starta om hela processen efter att det 2018 uppdagades att domaren John Ouderkirk, som även var vigselförrättare vid bröllopet, tidigare hade fått ersättning från Brad Pitts advokater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!