RĂ„nade Lady Gaga pĂ„ hundar – fĂ„r fĂ€ngelse

En av tre personer som Ätalats för att ha rÄnat Lady Gaga pÄ hennes hundar döms till fyra Ärs fÀngelse. Samtidigt har mannen som misstÀnks ha skjutit artistens hundvakt Äter gripits sedan han slÀpptes pÄ fri fot av misstag.

Lady Gaga vid en gala. Arkivbild.

Lady Gaga vid en gala. Arkivbild.

Foto: Jordan Strauss/AP

Nöje2022-08-04 03:33

Mannen har erkÀnt att han var en del av det gÀng som i februari 2021 sköt hundvakten, som var ute och rastade artistens tre hundar i Hollywood.

Den 20-Ärige mannen döms av domstolen i Los Angeles för rÄn av andra graden till ett fÀngelsestraff pÄ fyra Är.

Den misstĂ€nkte skytten, en 19-Ă„rig man, greps, men slĂ€pptes sedan felaktigt pĂ„ fri fot. PĂ„ onsdagen kunde mannen Ă„terigen gripas – fem mĂ„nader efter misstaget. En 28-Ă„rig kvinna Ă€r misstĂ€nkt för medhjĂ€lp.

Övervakningsbilder frĂ„n platsen visar en bil som stannar i nĂ€rheten av hundvakten Ryan Fischer. TvĂ„ mĂ€n hoppar ur fordonet, och krĂ€ver att han ska ge dem hundarna. Ett brĂ„k utbryter, dĂ€r ett skott hörs, och Fischer faller skrikande till marken.

De tvÄ mÀnnen tar dÀrefter en hund var och flyr platsen. Den tredje hunden, som sprungit i vÀg i tumultet, ÄtervÀnder till hundskötaren nÀr rÄnarna försvunnit.

En kvinna misstÀnks ocksÄ för inblandning, dÄ hon lÀmnade in de stulna hundarna till polisen med hopp om att fÄ en utlyst belöning pÄ en halv miljon dollar. Hon misstÀnks för att ha hanterat stulen egendom.

Ryan Fischer överlevde attacken, men drabbades av flera lungkollapser, innan lÀkare beslutade att operera bort en tredjedel av hans vÀnstra lunga, enligt Rolling Stone.

I samband med hÀndelsen uppgav utredarna att de inte trodde att gÀnget gav sig pÄ hundarna pÄ grund av deras Àgare, utan snarare att de var pÄ jakt efter vÀrdefulla hundar av rasen fransk bulldog.

En fransk bulldog rastas i nÀrheten av den plats dÀr Lady Gagas hundskötare sköts. Arkivbild.
En fransk bulldog rastas i nÀrheten av den plats dÀr Lady Gagas hundskötare sköts. Arkivbild.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!