Sanna Nielsen överraskar med Mello-medley

20 år har gått sedan Sanna Nielsen deltog i Melodifestivalen för första gången. I tisdagens "Allsång på Skansen" firas det med ett nyinsatt "stjärnspäckat medley".

Sanna Nielsen tar hjälp av bland andra Tusse och Arvingarna i ett nyinsatt Melodifestivalen-inslag i "Allsång på Skansen" på tisdag. Arkivbild.

Sanna Nielsen tar hjälp av bland andra Tusse och Arvingarna i ett nyinsatt Melodifestivalen-inslag i "Allsång på Skansen" på tisdag. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Nöje2021-07-26 14:51

Det var en 17-årig Sanna Nielsen som med balladen "I går, i dag" tog sina första steg upp på en Melodifestival-scen 2001. 20 år, sammanlagt sju Melodifestival-låtar och en vända till Eurovision senare är det något som "Allsång på Skansen"-programledaren vill fira.

– Jag tänkte att det vore jätteroligt att göra ett nummer av det, med alla mina Melodifestivalen-låtar, säger hon.

Sagt och gjort. Till tisdagskvällens "Allsång på Skansen" har låtarna förvandlats till ett "stjärnspäckat medley" som framförs av Tusse, Arvingarna, Fredrik Kempe, Lina Hedlund och Anna Bergendahl – med huvudpersonen Sanna Nielsen "med på ett litet hörn".

Superglad

– Jag är superglad över att de vill göra det här, att det inte bara är jag. Det är bjussigt och härligt och bidrar med extra glamour.

TT: Är det någon av låtarna som ditt hjärta bultar lite extra för?

– Det är svårt att välja, alla har ju sin egen historia. Jag är superstolt över alla låtarna och över min historia i Melodifestivalen, det är ju den som har tagit mig hit.

TT: Sist du deltog i Melodifestivalen var 2014, när du vann med "Undo". Kommer fler låtar att läggas till ditt medley?

– Jag har ju sagt att man ska aldrig säga aldrig.

Lotta Schelin gästar

Förutom Sanna Nielsen-hyllningen bjuder tisdagens "Allsång på Skansen" också på framträdanden av Cherrie, Arvingarna, Eagle-Eye Cherry och Tusse. Dessutom har man gjort plats för ytterligare några överraskningar.

Bland annat gästas programmet av den före detta fotbollsspelaren Lotta Schelin, som i våras visade upp sin sångförmåga i TV4-programmet "Masked singer" och som på Skansen kommer att leverera allsång till Lill Babs-klassikern "Leva livet".

– Det är fantastiskt att hon vill sjunga med oss, särskilt nu när det går så bra för det svenska damlandslaget i OS, säger Sanna Nielsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!