"Humorn först" är Ina Lundströms, Emma Knyckares och "Scroll-Mias" motto. Ambitionen med showen, som liksom podden gräver ned sig i trådar på nätforumet Flashback, är därför en pangskoj föreställning där publiken ska få skratta röven av sig.
Konceptet i tiden är annars att göra en live-podd. Men det var tvunget att bli en föreställning eftersom "Scroll-Mia" krävde att hon, om hon skulle placera sig själv på en scen, inför hundratals förväntansfulla människor, skulle få ha ett skrivet manus.
– Min hjärna är så otroligt mycket långsammare än Inas och Emma. De kan riva fram saker ur röven på ett sätt som jag inte kan, säger hon.
Emma Knyckare och Ina Lundström är garvade ståuppare med scenvana. "Scroll-Mia" däremot är mindre bekväm med att stå på scen, och även med att vara en offentlig person. Hon hemlighåller sitt "ganska ovanliga efternamn", där drar hon gränsen.
– Jag har inget intresse av att vara en offentlig person på det sättet att man ringer och frågar mig om saker. Dessutom sa Ina till mig att podden skulle bli en dum liten grej som skulle vara kul för oss och några till, säger hon.
Mörkt och roligt
"Flashback forever" är i dag, drygt två år efter det första avsnittet, en av Sveriges största poddar. Vad är det då som ligger bakom framgångarna, förutom trion själva?
– Många har nog varit nyfikna på Flashback, men det har varit tabubelagt eftersom det finns många fördomar om forumet. Vi har blivit ett sätt för dem att närma sig Flashback, säger Emma Knyckare.
En annan bidragande orsak, tror Göteborgstrion, kan vara just att de sätter humorn först och inte har något behov av att positionera sig i samhällsfrågor, driva någon agenda eller framstå som goda. De kan skämta om den judiska konspirationsteorin (stort ämne på Flashback) utan att behöva understryka att de inte är nazister.
– Det kan nog många tycka är befriande med podden. Många trodde nog att vi var tre feminister från Majorna som skulle prata om hur hemskt det är med näthat. Men jag gillar ganska grova saker, och det gör även Ina och Mia, säger Emma Knyckare.
I allt det grova finns även en värme, och en nyfikenhet att verkligen gå till botten med och förstå saker. Trion exemplifierar med tråden om maratonrunkaren, som var både mörk och rolig, men som också gav en genuin inblick i en storonanists vardag.
Finns Vara?
Showen gör nedslag i trådar, personligheter och fenomen som har uppmärksammats i podden. En diskussionstråd kommer dock att utgöra den berömda röda som binder ihop showen. Vilken tråd är än så länge hemligt, men det ska vara en av de större.
– Man kan säga som så att det står om alla städer i Sverige på Flashback, och vi har tittat lite på hur man kan anpassa showen utifrån var vi är någonstans. Till exempel finns tråden "Finns Vara?", där man ifrågasätter Varas existens, säger Ina Lundström.
Poddens trogna lyssnare har extra behållning av showen, men garv garanteras även för spontanlyssnare och fullständiga oskulder. Inför premiären släpps dock två best of-avsnitt, där nya liksom gamla lyssnare får en chans att bli ajour inför showen.
– När vi gjorde en testföreställning var det två i publiken som inte visste vad Flashback var för något, de visste nog knappt vad internet var, och de var dessutom där på sin första dejt, men de hade ändå roligt, säger Emma Knyckare.
Prioriterar podden
En växande diskussionstråd på Flashback är föga förvånande den om "Flashback forever", där somliga hyllar podden, medan andra anser att trion bör brännas på bål.
– Det beror lite på dagsformen om man går in och läser där, säger Ina Lundström.
Samtidigt förstår trion att podden väcker känslor, eftersom Flashback är viktigt för många. Å andra sidan gör de inte anspråk på att föra hela forumets talan, vilket de menar är omöjligt eftersom Flashback är stort som en stad och lika mångfacetterat.
Just nu uttrycks i tråden en viss oro för hur trion ska ha tid med sin podd under sin landsomfattande turné. Lyssnarna kan dock lugnas med att det precis som vanligt kommer att bli ett avsnitt i veckan.
– Två dagar i veckan reserveras åt jobb med podden, åt att läsa trådar och skriva prator. Vi har prioriterat podden framför andra jobb redan från början, då vi inte ens tjänade några pengar på att göra den, säger Ina Lundström.