"Spinal Tap" får en uppföljare

Det är dags att skriva upp volymen till 11 igen. Snart börjar inspelningen av en uppföljare till kultklassikern "Spinal Tap". –Inspelningen börjar i slutet av februari och alla är med, säger regissören Rob Reiner.

Christopher Guest, Harry Shearer och Michael McKean i Spinal Tap samt regissören Rob Reiner återförenas nästa år. Arkivbild.

Christopher Guest, Harry Shearer och Michael McKean i Spinal Tap samt regissören Rob Reiner återförenas nästa år. Arkivbild.

Foto: Andy Kropa/Invision/AP/TT

Nöje2023-11-28 07:35

Riktiga rockstjärnor som Paul McCartney och Elton John samt countryartisten Garth Brooks kommer också att dyka upp i filmen som spelas in 40 år efter originalet, berättar Rob Reiner i en podcastintervju som citeras av Deadline.

Den första filmen från 1984 blev omedelbart en humorklassiker. Filmad som en dokumentär följde den det brittiska hårdrocksbandet Spinal Tap och alla dess excesser på en USA-turné.

Många sekvenser ur filmen har blivit legendariska, alla mest scenen då gitarristen Nigel Tufnel (Christopher McGuest) skruvar upp volymen på förstärkaren till 11.

Guest, Michael McKean och Harry Shearer som spelade bandmedlemmarna i Spinal Tap är alla med i uppföljaren.

Regissören Rob Reiner har länge fått påstötningar om att göra en ny film om Spinal Tap.

– Men det var inte förrän vi kom på den rätta idén som det kändes bra. Det måste bli lika bra som den första filmen och ta historien vidare, har Reiner tidigare sagt till Deadline.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om