VÄldsam video pÄ Depp visades i rÀtten

I en video som visades i rÀttegÄngssalen under mÄndagen syns Johnny Depp slÄ i skÄpdörrar, krossa glas och skrika Ät Amber Heard, skriver The Wrap.

Foto: Steve Helber/AP/TT

Nöje2022-05-16 21:34

Amber Heard vittnar just nu i den omtalade rÀttegÄngen i Fairfax, Virginia, dÀr hon Àr stÀmd för förtal av sin före detta make Johnny Depp. Före mÄndagens Äterupptagning av vittnesmÄl efter en veckas paus slÀppte Amber Heards team ett uttalande.

"Det finns ett gammalt talesĂ€tt bland advokater: nĂ€r sanningen Ă€r pĂ„ din sida, argumentera för sanningen. NĂ€r den inte Ă€r det: puckla pĂ„ allt vad du kan. Johnny Depps advokater kommer att puckla pĂ„ offret och vi fruktar att det kommer ske pĂ„ ett skamligt och desperat sĂ€tt. De övervĂ€ldigande bevisen – sanningen – Ă€r inte pĂ„ Depps sida", skriver advokaterna.

StÀnger av kameran

I videon ses Johnny Depp storma in i köket och slÄ i glasdörrar till olika skÄp. Han krossar ett glas eller en flaska och skriker Ät Heard. Sedan fyller han pÄ vin i ett glas frÄn en stor flaska och upptÀcker att Heard filmar honom, varpÄ han fÄr tag pÄ hennes mobiltelefon och stÀnger av kameran.

I förhör berÀttar Amber Heard att hon fruktade för sitt liv under deras förhÄllande, skriver AFP.

– Jag var tvungen att lĂ€mna honom. Jag visste att jag inte skulle överleva om jag inte gjorde det, sĂ€ger hon.

Hon kallar Johnny Depp ett "monster" nÀr han dricker alkohol och sÀger att hennes försök att fÄ honom att skÀra ned pÄ konsumtionen misslyckades.

– "Monstret" blev det som var normaltillstĂ„ndet och inte undantaget. VĂ„ldet var nu normalt, sĂ€ger hon.

"Inte pÄ skÀmt"

En bisarr pÄstÄdd hÀndelse togs ocksÄ upp igen under mÄndagen. En av Depps livvakter har vittnat om att Amber Heard erkÀnt att hon lÀmnat mÀnsklig avföring i Depps sÀng. Depp har tidigare vittnat om hÀndelsen, och bilder pÄ avföringen har Àven visats i rÀttssalen.

Amber Heard sÀger enligt AP att avföringen Àr frÄn parets Yorkshireterrier, som haft problem med magen Ànda sedan den rÄkade Àta upp Johnny Depps marijuana.

– Jag har inte lagt avföringen i sĂ€ngen. Inte ens pĂ„ skĂ€mt. Jag tycker inte det Ă€r roligt, det tror jag ingen vuxen kvinna gör.

Johnny Depp stÀmmer Amber Heard pÄ 50 miljoner dollar för en krönika som hon skrev i Washington Post 2018. DÀr beskriver hon sig sjÀlv som "en offentlig person som har upplevt vÄld i en nÀra relation", skriver AFP. Amber Heard har frÄn sitt hÄll stÀmt ex-maken pÄ 100 miljoner dollar.

Johnny Depp har tidigare i förhör sagt att ex-frun Àr "diabolisk" och att det kÀnns rÀtt att ha stÀmt henne för förtal. Han sÀger ocksÄ att det var Heard som var fysiskt vÄldsam mot honom.

– Vi brĂ„kade, men jag nĂ„dde aldrig den punkt att jag slog henne. Jag har aldrig slagit nĂ„gon kvinna i hela mitt liv, har han sagt.

Amber Heards advokater kommer avsluta förhöret med henne och lÀmna över till Depps team, som ska genomföra ett eget förhör med ex-hustrun.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!