Veckans film och serier – ny Mad Max-film

Den femte filmen i Mad Max-universumet kommer på bio och "Alla utom vi" är tillbaka efter tre år när nya strömningstjänsten Max drar igång. Här är veckans filmer och serier.

Anya Taylor-Joy spelar huvudrollen i "Furiosa: A Mad Max saga". Pressbild.

Anya Taylor-Joy spelar huvudrollen i "Furiosa: A Mad Max saga". Pressbild.

Foto: Warner Bros Pictures/AP/TT

Nöje2024-05-15 08:35

FILM (premiär 17/5).

" Furiosa: A Mad Max saga " (22/5).

Anya Taylor-Joy spelar huvudrollen när legendariske regissören George Miller, 79, gör sin femte film i det dystopiska Mad Max-universumet. Handlingen utspelas 15–20 år före den förra filmen "Mad Max: Fury road" från 2015. "The queen's gambit"-stjärnan gestaltar Furiosa, kvinnan som blir utvald för stordåd, men i vägen står hennes fiende Dementus (Chris Hemsworth), som måste besegras innan hon kan bli härskare.

" If: Låtsaskompisar ".

Tänk er en värld där låtsaskompisar faktiskt finns och driver runt övergivna av barn som vuxit upp och gått vidare. Ryan Reynolds spelar mannen som har förmågan att se dessa låtsaskompisar och tillsammans med unga tjejen Bea (Cailey Fleming) försöker han hjälpa dem. John Krasinski har regisserat komedin som blandar animerat och spelfilm. En massa kända namn gör röster till figurerna.

" Immaculate ".

Sydney Sweeney jobbar hårt. Det här är den fjärde filmen med Hollywoods "it-girl" på drygt fem månader som får svensk biopremiär efter "Reality", "Anyone but you" och "Madame Web". I denna skräckis spelar stjärnan en gravid nunna som upptäcker hemskheter i ett italienskt kloster.

TV/STRÖMMAT

"Alla utom vi" (21/5, Max).

Discovery+ och HBO Max slås nu ihop till nya strömningstjänsten Max och som första svenska seriesatsning kommer en andra säsong av dramakomedin vars första omgång sändes för tre år sedan. Björn Gustafsson och Alba August spelar Ola och Hilma, som kämpar för att skaffa barn. Nu får vi veta svaret på vad det senaste graviditetstestet visade och hur de ska få ihop sitt livspussel.

" Milf of Norway " (21/5, Max).

Max första norska komediserie handlar om 40-åriga Lene (Mariann Hole) som blir arbetslös och plötsligt upptäcker att hon kan försörja sig på allt mer utmanande foton på webbsidan Inside Fans. Men det är inte helt okomplicerat att börja göra porr hemifrån.

"The big cigar" (17/5, AppleTv+).

André Holland spelar omstridde Huey P Newton i miniserien om det radikala människorättspartiet Svarta pantrarnas medgrundare.

"Concordia" (23/5, SkyShowtime).

Science fiction-noirserie där Concordia är en utopisk stad i Sverige, delvis driven av AI. Så allt är perfekt, till en början. Svenska Nanna Blondell har en av huvudrollerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!