Här är bilden av deras galna världsrekord

Det här är bilden av Youtubeparet Let's Feast galna världsrekord. "Vi gick verkligen all in", säger Cristian om deras sushi på 61,8 kilo.

Världens största sushi? Kocken Kim Hansen, som till vardags är på restaurang Avokados och Cristian, som tillsammans med sin fru Doris är Youtubeparet Let's Feast, utmanar världsrekordet med sin bit på imponerade 61,8 kilo.

Världens största sushi? Kocken Kim Hansen, som till vardags är på restaurang Avokados och Cristian, som tillsammans med sin fru Doris är Youtubeparet Let's Feast, utmanar världsrekordet med sin bit på imponerade 61,8 kilo.

Foto: Privat/Mats Willner

Norrköping2022-02-19 21:17

Youtubeparet Let´s Feast, som består av Doris och Cristian Troncoso Velasquez från Norrköping, bildade sin kanal i augusti 2015 och har idag över 360 000 prenumeranter. De ger sig på alla möjliga och omöjliga utmaningar, där ingenting verkar vara för galet eller för svårt, men med ett tydligt mål.

undefined
Youtubeparet Let´s Feast, som består av Doris och Cristian Troncoso Velasquez från Norrköping, har över 360 000 prenumeranter och siktar på ett nytt världsrekord i skapandet av världens största (?) sushi.

Att skapa världens största.

– Det är en grej vi har. Det har mest handlat om olika former av godis (klubba, colanapp, snickers eller djungelvrål), men den här gången ville vi verkligen göra det på riktigt och gick all in, säger Cristian.

Med världens största sushi?

– Vi funderade ett tag på den längsta, men den visade sig vara 2,9 kilometer lång så det gav vi upp ganska snabbt... När vi hittade vikten på världens största sushi (drygt 30 kilo) kände vi "det här klarar vi". Vi skulle bara slå det, säger Cristian, som tog kontakt med stiftelsen bakom boken Guinness World Records för att få rätt information i jakten på världsrekordet.

undefined
Världens största sushi? Kocken Kim Hansen, som till vardags är på restaurang Avokados och Cristian, som tillsammans med sin fru Doris är Youtubeparet Let's Feast, utmanar världsrekordet med sin bit på imponerade 61,8 kilo.

Paret vände sig i nästa steg till kocken Kim Hansen, Jonny Källgren och Kevin Otter, som nyligen öppnat restaurang Avokados i Norrköping igen.

– Vi hade aldrig kunnat fixa det här själva hemma i vårt kök. Det fanns inte en chans, säger Cristian och skrattar.

– Det var ingen tvekan, när Let's Feast hörde av sig och frågade om vi kunde hjälpa till. De är grymma och gör roliga grejer hela tiden. Det var bara att haka på och börja skapa, menar Kim.

Uppdraget lyckades.

Sushin vägde imponerande 61,8 kilo, när de vägde den framåt kvällen.

– Det gick åt 55 kilo ris, vinäger och socker. Vi kokade ris en hel del innan vi blev klara. Vi funderade ett tag om vi skulle göra en sushi på 100 kilo, men insåg rätt snart att det inte skulle gå. Vi har bara två kokare. Jag hade också ett krav på att gå med på det här, säger Kim.

Vilket?

– Slå en lax i huvudet på Jonny. Det var roligt på riktigt, säger Kim och skrattar.

Varför?

– Bra fråga. Jag har undrat länge nog över det också, menar Jonny och tittar på Kim.

– Ha, ha, ha... Jag har faktiskt ingen förklaring. Jag ville bara har lite roligt på vägen. Vi behöver ha det också.

– Jag var ute och jobbade i restaurangen, när han ropade på mig och ville ha hjälp med något, men det visade sig att han bara ville slå en lax i skallen på mig. Jag var inte alls beredd på det och har svårt att förstå det roliga i det, säger Jonny allvarligt innan han sekunden senare spricker i ett leende.

– Du ser... det var ju roligt, menar Kim.

undefined
Jonny Källgren och Kim Hansen var med och skapade världens största sushi i sin nyöppnade restaurang Avokados i Norrköping. "Det är ändå rätt kaxigt att inleda vår nya resa här med ett världsrekord", säger Kim och skrattar.

De öppnar sin restaurang i en tid av pandemi och hård konkurrens, men räds inte utmaningarna.

– Man får sluta gråta och börja jobba. Det är alltid något. Det kan vara finanskris, ändrade skatteregler eller corona... Du måste vara beredd på det mesta, men tro på det du gör och jobba stenhårt. Det är det vi kan och ska göra, säger Kim.

– Det är ändå rätt kaxigt att börja med ett världsrekord.

Let's Feast har skickat in all dokumentation och väntar svar på om deras världsrekord blir officiellt.

Hur smakade den?

– Som en vanlig sushi... Den hade kanske lite mer socker i sig för att kunna hålla passformen. Den är verkligen kolossal och tar sin plats, säger Cristian.

Youtubeparet har skapat över 800 videor genom åren.

– Det är mellan två till tre videor i veckan. Det är inte så illa i lilla Sverige. Vi har ständigt nya saker på gång och har inte slut på idéer, men det är klart det blir lite svårare med åren. Det finns väl alltid nya rekord att slå, menar Cristian.

Tre andra sushirekord

Den dyraste sushin (fem bitar nigiri täckta med guld och diamanter) kostade drygt 17 000 kronor och gjordes på Filippinerna den 28 juni 2010.

Den längsta sushirollen, som innehöll daikon, rädisa och sesamfrön mätte hela 2 845 meter och skapades i Tamana, Japan den 20 november 2016.

Den största "sushimosaiken" var hela 56,5m² och skapades av Leonardo Figeroa Aguilar tillsammans med många norrmän på Aspmyra Stadion (hemmaplan för Bodø/Glimt) den 18 september 2016.

Källa: https://sushidaily.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!