De gör comeback på Överums fritidsgård

Överums fritidsgård fortsätter sin satsning på gratiskonserter. Den 5 juni blir det comeback för Karin Nilsson och Agneta Frisk som duo.

Karin Nilsson och Agneta Frisk gör comeback som duon Gröna Violer.

Karin Nilsson och Agneta Frisk gör comeback som duon Gröna Violer.

Foto: Anders Fransson

Överum2018-06-01 12:30

Fredrik Edmark, fritidsledare på Överums fritidsgård, säger att de har haft två musikevenemang hittills under våren. Då har Miranda Murre Eriksson och Marcus Brännström uppträtt i ljusgården.

Kommande konsert, som är öppen för allmänheten med fri entré, äger rum på eftermiddagen den 5 juni.

Varför gör ni det här?

– Vi vill ha mera musik och kultur på fritidsgården. Vi ska satsa mer på det i höst också, då det kan bli några kvällar också, säger Fredrik Edmark.

Agneta Frisk kommer från Idåkra, Tallåsen, norr om Överum, och Karin Nilsson från Kleva i Blackstad. Agneta berättar att de spelade tillsammans för tio år sedan. Sedan kom barn och annat emellan. Men nu gör de alltså comeback med en konsert på Överums fritidsgård.

En nyhet mot tidigare är att duon nu har skaffat sig ett artistnamn: Gröna Violer. Agneta förklarar bakgrunden till namnet:

– Karin heter också Viola, och jag är född på Violadagen. Sedan är vi ju gröna och vi gillar den färgen, som symboliserar läkande och tillväxt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!