Margaux Dietz intervjuar partiledarna

Vem är bäst på att hålla ett brandtal på en minut och blir det bu eller bä som svar på Margaux Dietz' frågor? Det kommer att visa sig när influeraren åter tar tempen på partiledarna.

Influeraren Margaux Dietz ska intervjua partiledarna inför riksdagsvalet. Arkivbild.

Influeraren Margaux Dietz ska intervjua partiledarna inför riksdagsvalet. Arkivbild.

Foto: Evelina Sigetty

Politik2022-02-23 21:18

Inför valet 2018 startade bloggaren, författaren och programledaren Margaux Dietz Youtubeprogrammet "Partitempen", där hon intervjuade riksdagens partiledare.

Nu är det dags att återuppliva programkonceptet. Även i vår kommer partiföreträdarna att grillas av medieprofilen.

– Det känns otroligt kul och spännande. Sju av åtta partiledare är uppbokade och det pågår samtal med den sista, säger Margaux Dietz.

"Mycket roligare"

TT: Hur väl insatt är du i svensk inrikespolitik?

– Faktum är jag har tyckt att politik är mycket roligare sedan jag gjorde det här programmet för fyra år sedan. Har man börjat förstå hur saker hänger ihop är det lättare att hålla sig uppdaterad.

– Framför allt är det här ett program som är tänkt att engagera första- och andragångsväljarna och få dem att bli intresserade av politik. Det kan vara lite komplicerat att följa debatter, men det här kommer att vara på en nivå som alla kan ta till sig och förstå, säger Margaux Dietz.

"Svara kort"

"Partitempen 2022" kommer enligt Dietz att bjuda på mer politisk fördjupning än förra gången, men främst fokusera på personen som leder partiet så att tittarna får lära känna dem.

– Eftersom jag inte är journalist så känner jag att jag kan ställa sådana frågor som de inte är vana att få. De är också tvungna att svara kort och så att man förstår annars säger jag "förlåt, men jag fick inte svar på frågan, kan du ta om det där", säger hon.

Första avsnittet släpps i onsdag 23 mars på Margaux Dietz' Youtube-kanal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!