Sympatiskt och roande om singelmans barnlängtan

Surrogatmamma-filmen "Together together" är en charmig historia även om den väjer för djupet.

Matt (Ed Helms) vill bli pappa utan partner och anställer Anna (Patti Harrison) som surrogatmamma i "Together together".

Matt (Ed Helms) vill bli pappa utan partner och anställer Anna (Patti Harrison) som surrogatmamma i "Together together".

Foto: © 2021 Loner, LLC. All Rights Reserved.

Recension2021-08-27 06:40
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Drama/Komedi

Titel: Together together

Visas på: SF Anytime m.fl.

I rollerna: Patti Harrison, Ed Helms, Sufe Bradshaw

Regi: Nikole Beckwith

Längd: 90 min

Betyg: 3

Den medelålders Matt vill efter ett antal misslyckade relationer skaffa barn utan någon partner. I USA kan man tydligen betala en surrogatmamma som bär barnet utan att det verkar särskilt kontroversiellt. Han får i alla fall den unga Anna att sätta in ett donerat ägg som har befruktats av honom.

En lite speciell vänskap växer fram medan de som vilket par som helst går på ultraljud, barnmorskebesök och hela baletten. För den som väntar barn är det faktiskt en ganska informativ berättelse. Mycket av filmens behållning är dialogen och samspelet mellan Matt och Anna.

Ed Helms ("Baksmällan", "The office") är sitt vanliga trivsamma jag. Man kan tänka att barnet får en trevlig pappa när det väl tittar ut. Patti Harrison är en ny bekantskap men hon bottnar mycket bra i rollen.

Det händer mycket inom båda under tiden de väntar på barnet. Det finns mycket sympati mellan Matt och Anna. Men det finns självklart många hinder på vägen i ett sådant här arrangemang. Kanske bjuder inte filmen på så många stora skratt, men många leenden och en hel del värme – plus ett par fina biroller.

Däremot problematiseras inte just själva upplägget med surrogatmamma. Det blir mest som ett jobb som Anna utför. Visserligen komplicerat, men likväl ett jobb. Där finns det mycket att säga. Men det är kanske en helt annan film. Den borde göras snarast.

Läs mer om