Sjungande djur slår på stort med rymdshow

"Sing 2" bygger på samma premiss som föregångaren – men bjuder på en ännu större show.

Mr. Moon och hans ensemble är tillbaka med en ny och större show. "Sing 2" är stöpt i samma vinnande form som föregångaren.

Mr. Moon och hans ensemble är tillbaka med en ny och större show. "Sing 2" är stöpt i samma vinnande form som föregångaren.

Foto: © Universal Pictures

Recension2021-12-31 06:45
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Familj/Barn

Titel: Sing 2

Visas på: Bio

Röster: Matthew McConaughey, Scarlett Johansson, Bono

Regi: Garth Jennings

Speltid: 110 min

Betyg: 4

Föregångaren "Sing" handlar om koalan Buster Moon som kämpar för att rädda sin teater. Han bjuder in till en sångtävling för att få tag i artister. Allt som kan gå fel går också fel och i slutet ligger hans älskade teater i ruiner. Det stoppar dock inte den nybildade ensemblen från att uppträda och vinna allas hjärtan.

Men man behöver inte ha sett "Sing" för att uppskatta uppföljaren, för de är stöpta i samma vinnande form och bygger på dito premisser. Det man tappar är figurernas bakgrundshistorier.

I uppföljaren tycker gänget att de har vuxit ur den nu återställda teatern och de åker på audition i den Las Vegas-liknande staden Redshore City. Där får de bokstavligen talat uppträda för den stora stygga vargen och med inte helt rent mjöl i påsen lyckas de smussla sig in på den stora scenen.

Men hur ska de nu kunna leverera allt vad de har lovat? Jo, de måste få med rocklejonet Clay Calloway i showen (i den engelska versionen är det Bono som gör rösten, i den svenska Tommy Körberg).

"Sing 2" är en film för hela familjen – på riktigt. Och något står på spel – på riktigt. Här finns massor av djurfigurer att älska, gamla såväl som nya bekantskaper. Det är publikfriande och medryckande. Sångnumren avlöser varandra i snabbt takt. Musiken står i fokus men det är ingen musikal, utan mer en jukebox-film som hålls ihop av djurens vilja att skapa en storslagen rymdshow. 

 
 
 
 
 
 
Läs mer om