Rörig film om slipad åldringssvindlare

Samvetslös svindlare ger sig på fel tant i den förvirrade thrillerkomedin "I care a lot".

Marla (Rosamund Pike) är en samvetslös svindlare som lurar åldringar på deras tillgångar i trassliga filmen "I care a lot".

Marla (Rosamund Pike) är en samvetslös svindlare som lurar åldringar på deras tillgångar i trassliga filmen "I care a lot".

Foto: Amazon Prime

Recension2021-05-14 06:40
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Thriller/Komedi

Titel: I care a lot

Premiär: 14 maj på Amazon Prime

I rollerna: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González

Regi: J Blakeson

Speltid: 118 min

Betyg: 2

Det är alltid lika tråkigt när konceptet visar sig vara roligare än själva filmen. Kyliga Marla (Rosamund Pike) har hittat ett sätt att bli gamlingars förmyndare, spärra in dem på ålderdomshem och utnyttja deras tillgångar. Kommer orolig familj och vill träffa sina mammor vars hälsa plötsligt försämrats, hindras de i dörren av personal som också är med på noterna. Allt går strålande till dess att Marla råkar ge sig på fel tant. Hennes färskaste offer, Mrs. Peterson (Dianne Wiest), visar sig ha kopplingar till ett kriminellt nätverk. Det hela utvecklar sig snabbt till en maktkamp, då Marla inte är den som backar i en konflikt.

Det blir många kaxiga ordväxlingar där ingen är särskilt övertygande i sin hotfullhet. Ingen förutom Dianne Wiest, en skådespelare som har en väldigt speciell närvaro och nästan alltid är spännande att se på. Tyvärr gör hon bara stundtals visit i handlingen, som i stället håller sig till Rosamund Pike, vars rollprestation känns som en blekare version av den i "Gone girl" (2014), i vilken man också lätt Pikes oskuldsfulla yttre dölja ren ondska. Det är inte alltid rättvist att jämföra filmer, men här är det svårt att låta bli. Bredvid den smartare "Gone girl" framstår "I care a lot" som mindre sofistikerad. Handlingen blir mer och mer osannolik, till dess att inget riktigt hänger ihop och man slutar bry sig.