Bästa åren är passé

Det har gått trögt för Thomas "Orup" Ericsson de senaste åren. Soloplattorna har floppat och samma öde drabbade comebacken med G.E.S. när de varken hade fotbolls-VM eller tillräckligt bra låtar att luta sig mot.

Foto:

Skivrecensioner2004-10-26 07:06
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Därför gjorde det säkert inte ont när Orups samarbete med Lena Ph blev en sådan succé. Det samarbetet är säkert en bidragande orsak till att den här samlingsplattan nu finns ute, för det är ju inte så länge sedan Orup sammanfattade sin karriär förra gången på plattan "Flickor förr och nu" (1996).
Och har man den plattan finns det inte någon anledning att skaffa "Bästa", men annars är det förstås en bra investering. För även om det är lätt att avfärda Orup som lättviktig, så är han en jäkel på bra melodier.
Och här finns dom förstås allihop: "Jag blir hellre jagad av vargar", "Då står pojkarna på rad " ( i två versioner för säkerhets skull), "Stockholm" och "Regn hos mig". Kort sagt; här finns det som ska finnas med på en samlingsplatta av det här slaget. En hel del känns mossigt, men mycket håller riktigt bra fortfarande.
Som till exempel duetten med Karin Wistrand i "Stanna hos dej" från debutplattan 1988. Inget nytt, förutom en "Pojkarna på rad 2004", känns dock snålt, eller är ett bevis för att Orup har sina bästa år bakom sig.

Fakta

POP
Orup: "Bästa"
(Warner)

Läs mer om