Bättre än väntat, Lena

Efter succén med mikrofondans i årets melodifestival har det varit stora förväntningar på Lena Philipsson och låtskrivaren Thomas "Orup" Eriksson. De borde båda två lida av prestationsångest men faktum är att skivan "Det gör ont en stund på natten men inget på dan" inte andas mycket om detta.

Foto:

Skivrecensioner2004-08-23 08:38
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Endast låten "Det nya Europa" vittnar med sina nödrim om den tidspress som låtsnickraren Orup måste ha känt. Istället levereras förstklassig svensk pop.
Den nya singeln "Delirium" är en låt som passar Lena Philipssons röst och attityd mycket bra. Likaså öppningsspåret "Lena Anthem" som innehåller en del humor och kaxighet då Lena Philipsson sjunger:
"Det är uppenbart, men alltid retar det nån. Den du talar med är inte nån vanlig Söderberg eller Eriksson. Mitt namn är Lena Philipsson"
Men detta är inte en ren partyplatta. Den innehåller även en del eftertänksamma ballader som "På gatan där jag bor" och "Ingenting är längre som förut"
Det är denna blandning av glad pop och ballader som ger skivan styrka. Det är uppenbart att de som gjort denna platta inte är en vanlig Söderberg, utan en ovanlig Eriksson och Lena Philipsson.

Fakta

POP
Lena Philipsson
"Det gör ont en stund på natten
men inget på dan"
(COLUMBIA)

Läs mer om