En ny hjärtskärare av Ryan Adams

Vi vet alla vad som hände den 11 september. Två dagar tidigare hade dock Ryan Adams vandrat omkring i den utsatta staden och spelat in videon till låten "New York, New York" - en sång som fick ett otroligt lyft i och med katastrofen och som spelades om och om igen i landet "over-there".

Foto:

Skivrecensioner2002-09-21 07:53
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Låten återfinns på plattan "Gold" och som sannerligen är ett riktigt mästerverk där faktiskt "New York, New York" tillhör en av de mer mediokra bitarna. Jag införskaffade hans första platta "Heartbreaker" och insåg att det var stora skillnader mellan dessa.
Det monumentala trycket som återfinns i form av bland annat elgitarrer och munspel på "Gold" var nu som bortblåst och kvar stod en ensam och lite vilsen Ryan Adams vid en hängig bar och bönade och bad om att någon skulle hämta honom. Ta med honom till en annan plats.
Och det är där han är tillbaka nu, tillbaka i baren för att sjunga dystra sånger med sitt melankoliska eftertryck.
"Demolition" är en demosamling om tretton låtar och visserligen finns här inte en enda ny "Firecracker" eller "La Cienega just smiled", men här finns rockiga "Gimmie a sign", countryaktiga "Chin up, cheer up" samt vackra "You will always be the same" och "She wants to play hearts"
För att bara nämna några.
"Demolition" sållar sig till samma kategori som "Heartbreaker" - snäppet under "Gold" men fortfarande jäkligt bra. Visst kunde någon låt ha plockats bort och ersatts med någon annan, men ingen är dålig. Alla är bara riktigt bra eller mindre riktigt bra.

Fakta

ROCK
Ryan Adams:
"Demolition"
(Lost Highway/Universal)

Läs mer om