Gessles sommar - igen

Om det var lite oväntat att Per Gessle blev förra sommaren store popkung är oddset på att Gessle och hans gamla Halmstadspolare i Gyllene Tider ska sitta säkert på poptronen i sommar betydligt lägre.

Foto:

Skivrecensioner2004-06-14 07:18
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det hade de säkert gjort även utan den här comebackplattan, bandets första på drygt 20 år, men med den i ryggen är succén given. För det är så nära ett soundtrack till sommaren 2004 som vi kommer.
Gyllene Tider måste ha något speciellt eftersom de med långa mellanrum bara träffas och alla bitar verkar falla på plats. Här finns de flesta ingredienser som krävs för att skapa lättrallad och somrig popmusik.
Gessles starka melodier förstås, men också Göran Fritzons så karakteristiska farfisaorgel.
Singelsläppet "En sten vid en sjö i en skog" och "Tuffa tider (för en drömmare)" är två givna hits som på sitt sätt täcker in skivan på ett rätt bra sätt. "En sten..." med sitt drag och "Tuffa tider" med sin mer reggaeinfluerade stil som ju Gyllene Tider provat med framgång förr.
"Finn fem fel" innehåller 14 spår och åtminstone hälften av dem har klar hitpotential. Rökare som "Ta mej... Nu är jag din" och Ramoneshyllningen "Ande i en flaska (Gabba gabba gabba come on come on karma karma)" är givna i den kategorin, avslutande balladen "Har du nånsin sett en dröm gå förbi?" är fin och dessutom gillar jag "Speciell" och "72" riktigt mycket.
Frågan är bara hur många av de här låtarna som får plats i Gyllene Tiders konsertprogram i sommar? Det innehåller ju en och annan klassiker redan, men med "Finn fem fel" lär även den som vill undvika den värsta nostalgin något att se fram emot.
Det är gyllene tider för Per Gessle även 2004.

Fakta

POP
Gyllene Tider:
"Finn fem fel"
(Capitol/Emi)

Läs mer om