Klassiskt och kaxigt..!

27 år har det tagit för Magnus Uggla att sammanställa den här plattan och att kalla den för "klassiska mästerverk" är förstås typiskt för den kaxiga retstickan Uggla. 39 låtar och två och en halv timmas musik får vi på den här dubbla cd:n.

Foto:

Skivrecensioner2002-06-14 07:03
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är heller inte mycket att anmärka på utbudet. Här finns det som ska finnas med på en samlingsplatta och faktum är att "Klassiska mästerskap" summerar Ugglas karriär (hittills) på ett riktigt bra sätt.
På senare år har det varit långt mellan godbitarna, även om jag tycker att den förra plattan var ett steg i rätt riktning. Låtar som "Hotta brudar" och "Stockholms heta nätter" sticker också ut på ett positivt sätt på den här samlingen.
Annars är det förstås de äldre Ugglalåtarna som fortfarande känns fräschast. "Vittring" och "Varning på stan" är klassiker som åldrats med värdighet liksom schlagerjumbolåten "Johnny the Rucker", "Jag skiter" och versionen av "Mälarö kyrka".
Ugglas i mitt tyckte bästa platta, "Den ljusnande framtid är vår", är också flitigt representerad och nostalgifaktorn är stor i låtar som "Centrumhets", "Skandal bjotis" och "Trendit, trendit".
Med tanke på landslagets sensationella VM-insats lär "Vi ska till VM" bli ytterligare en klassiker i Ugglakatalogen så småningom.
Perfekt för den som upptäckt Uggla på senare år och en given allsångsplatta lagom till sommaren.

Fakta

POP
Magnus Uggla:
Klassiska mästerverk
(Columbia/Sony)

Läs mer om