Parker bjuder på ren underhållning

Hon brukar fråga de manliga journalisterna om de vet var deras G-punkt sitter, spottar ur sig könsord och hävdar att alla har hermafrodit-avund. Peaches, eller egentligen Merrill Nisker som hon heter, har nått åldern av dryga 30 år och enligt fördomens alla mallar låter hon som en kvinna som just nått sin sexuella höjdpunkt men som väljer att inte dölja det.

Foto:

Skivrecensioner2003-10-27 08:26
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

- Det är så korkat att en kvinna upplevs som chockerande trots att hon bara gör något som är helt normalt, säger hon i det senaste numret av den fantastiska skriften Groove.
Och det är sant.När männen, ofta de yngre slynglarna, sjunger och skrålar om sex och kvinnor är det acceptabelt, det är så det är. Men när Peaches sjunger om sexuella upplevelser och att ge sig an en kvinna eller man fullständigt, totalt rakt, naket och öppet i jämförelse med säg Peter Lindblads tråk-svenska "Ta mig till havet" (som ju faktiskt inte är annat än en ren sexuell upplevelse förmedlad i ord och ljud), så börjar folk lyfta på ögonbrynen och diskutera.
Men Peaches är öppen, rak och ärlig och jag älskar det. Visst är det sexuellt i, må hända, överkant men vad var inte en sådan herre som Björn Rosenström när hela svenska folket (nåja..) tog emot honom med öppna armar.
Här kommer det sexuella bombardemanget i en förpackning av synth och rock och när självaste Iggy Pop dessutom rycker fram till frontlinjen lägger jag mig raklång ner på golvet för att bli förförd av denna märkliga Peaches.
Hon lär knappast få något pris för sina texter, men ändå?

Fakta

ROCK
Peaches:
"Fatherfucker"
(Playground)

Läs mer om