Samba aŽla Hellström

Det fanns en oerhörd risk för att Håkan Hellström skulle göra en Jakob Hellman; släppa ett av landets bästa debutalbum någonsin för att sedan få total skrivkramp och inte kunna få ut en endaste låt till. Håkan Hellström valde dock en simpel väg och köpte sig tid. Han gav ut en ep om fyra låtar där han tolkade kända visor, fortsatte rida på vågen och höll sig ständigt aktuell.

Foto:

Skivrecensioner2002-10-27 21:19
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Två år efter den bejublade debuten med "Känn ingen sorg för mig Göteborg" är han nu tillbaka på allvar.
Väskor har packats och Hellström har flugit fram och tillbaka till sambans Brasilien, rytmer har snappats upp och spelats in och allt under den egna devisen om att det är svänget som är det viktigaste.
Själv håller jag inte riktigt med; det är när Hellström lyckas formulera orden på sitt eget lilla vis och låter musiken stå tillbaka som han lyckas bäst på nya "Det är så jag säger det" - en skiva där titelspåret är ett lysande exempel och i övrigt en av hans vackraste ballader någonsin.
I övrigt finns här en sönderspelad "Kom igen Lena", godtyckliga "Här kommer lyckan för hundar som oss" och smått humoristiska "Den fulaste flickan i världen" - tre låtar som höjer sig över mängden.
Och nej, det här är inte lika bra som "Känn ingen sorg för mig Göteborg" men för mig spelar det ingen roll. Jag är nöjd så länge Håkan Hellström fortsätter att ge ut material, så småningom kommer nästa succéplatta.
Tills vidare nöjer jag mig gott med den här, lägger den i cd-spelaren än en gång och trallar vidare till de Hellströmska tonerna, njuter och dansar hemgjord samba.

Fakta

POP:
Håkan Hellström:
"Det är så jag säger det"

(Virgin/Universal)

Läs mer om