The Kooks är äntligen tillbaka

Slutligen, slutligen släpper svenska The Kooks uppföljaren till 1998-års succéalbum "Too much is not enough"! Och när de dessutom är i farten gör dom det med ett så kallat Indie Price, det vill säga säljer skivan för strax över hundralappen.

Svenska The Kooks släpper albumet Verbal Jijitsu, efter fyra års tystnad.

Svenska The Kooks släpper albumet Verbal Jijitsu, efter fyra års tystnad.

Foto:

Skivrecensioner2002-12-19 10:52
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skälet är att försöka få ner priserna på cd-skivor överlag och bara det är värt stora applåder!Men nog om det. Musiken i sig är fortfarande befriande stamp-up-rock av typen som vi närmast har hört från Mando Diao. Plattan "Verbal Jijutsi" ligger på så sätt rätt i tiden och när Michael Lohse och hans uppsättning stänker in låtar som "Morphine Lane" och "IŽm looking better (than ever)" är det svårt att inte ryckas med. Lägg där till stillsamma "Forty nights" och ni har tre riktiga pärlor på ett album som jag hoppas följs av en fantastisk turné. Det här kan nämligen bli vinterns bästa svenska liveakt om allt vill sig väl.
Jag trallar visserligen glatt vidare med plattan "Verbal Jijutsi" i skivspelaren, men snälla - låt oss inte vänta ytterligare fyra år på nästa platta!

Fakta

ROCK
The Kooks:
"Verbal Jijitsu"
(MNW)

Läs mer om