Tiden ute för Madonna

Hon har i stort sett alltid varit något av en stilbildare; en typ av kvinnlig David Bowie och som blixtsnabbt försett popmusiken med nya tankesätt. Men jag är inte så säker på att tiden längre tillhör Madonna.

Foto:

Skivrecensioner2003-05-05 07:29
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det senaste studioalbumet var "Music" och som släpptes för tre år sedan - ett helt godtyckligt album om ni frågar mig. Men sedan har hon radat upp ytterligare ett greatest hits-album, en flopp i och med ledmotivet till Bond-filmen "Die another day" och nu ett album som i stort sett saknar refränger.
Visserligen har Madonna blivit mer och mer politisk och har faktiskt något att säga och hon gör det på ett bra sätt; hon står för sina åsikter om att Amerika är långt från världens bästa land och givetvis har det givit reaktioner.
Vad annars i ett land som i det närmaste bannlyste Steve Earle när han sjöng "John Walkers Blues" och då försökte sätta sig in i hur talibanen John Walkerlind bör ha tänkt och funderat under 11 september.
Men när refrängerna saknas blir det alldeles för likartat. Musiken är bra och höjer betyget, men det här är ett singel- alternativt dansgolvsalbum - inte nåt att spela hemma i stereon i 50 minuter.
Madonna har mer att bevisa om hon ska hänga med i framtiden!

Fakta

POP
Madonna:
"American life"
(Maverick/Warner)

Läs mer om