Tio år med bob hund

I tio år har den egensinniga gruppen från Skåne viftat svansen åt rock-Sverige. Nu summerar bob hund sina tio första med ett lika egensinnigt dubbelalbum. Fyra tuppar, ger vår tidnings recensent Lasse Johansson åt skåningarna. Dessutom guidar visrockaren Lasse Tennander i Evert Taubes visskatt.

Tomas Öberg profil och sångare i egensinniga bob hund.

Tomas Öberg profil och sångare i egensinniga bob hund.

Foto:

Skivrecensioner2002-05-03 22:05
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har gått tio år sedan bob hund drog igång och den här plattan (som är en dubbel) ska väl ses som en summering. Inte så att det handlar om en "greatest hits", det skulle inte vara likt den här egensinniga gruppen.
Nej, istället har man plockat ihop 19 låtar som i alla fall inte i dessa versioner funnits med på bob hunds album. Exempelvis har man lagt in tre spår från en tidigare utgången vinylsingel som extraspår och ett par udda versioner av klassiker som "Reinkarnerad exakt som förut" och "Istället för musik - förvirring" och en liveupptagning av "Din hund" (Stooges "I wanna be your dog) inspelad i Hultsfred 1999.
Den första plattan innehåller också favoriter som "Hörlurar", "Jag tror jag är kär" och "Ett fall & en lösning".
Den andra plattan innehåller en liveinspelning från Londonklubben Poptones förra året och den känns klart roligare än den "ordinarie" liveplattan "bob hund sover aldrig" som kom härom året.
Inte minst är det härligt att få höra underbara "Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem, men det gör jag, tror jag" igen.

Fakta

bob hund:
"10 år bakåt och 100 år framåt“(MNW/Silence)
Foto:

Läs mer om