Vänner med känsla

Bandet Björns Vänner startade 2001 och hade sin första spelning på en musikfestival i Malmö som anordnats bara för att just Björns vänner skulle få spela. Sedan dess har de släppt två skivor, "Kvar på film" och "Tappat halva hjärnan", och dessutom turnerat med David & the Citizens och Laakso.

Skivrecensioner2004-02-07 00:14
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att såväl Björns vänners trummis, David Fridlund, och basist, Conny Fridh, till vardags spelar i just David & the Citizens, hörs även till viss del på musiken, med blås, tempo och spelglädje.
Och så var det texterna. De flesta handlar om kärlek och förhållanden i olika tappningar, allt ifrån psykotiska flickvänner till osäkerhet. Och kärlek är kanske inte direkt det mest originella temat när det gäller musiktexter.
Men här behandlas det gamla, slitna temat på nya sätt, till exempel i titelspåret "Alexander Lukas" som handlar om hur man kan ha ett liv som det gnisslar om, men ändå kan känna det som om man har tur om kärleken fungerar. Så mycket tur att till och med turankan själv, Alexander Lukas, kan slänga sig i väggen. "När det är din kropp jag känner och det är din röst jag hör kan jag glömma låsa dörren, jag har mina pengar jag har mitt smör. Då går Alexander Lukas under alla stegar".

Fakta

Björns vänner:
"Alexander Lukas"
(Adrian Recordings)

Läs mer om