Vilken rock-hjälte!

Här kommer en ung, frisk rock `n roll-hjälte farande! Jo, det är sant. Det skulle kunna vara som att upptäcka... Iggy Pop, eller någon...! Jag har i alla fall aldrig hört ett smack om Neil Leyton, hans musik, skivbolag eller en hans existerande förut.

Foto:

Skivrecensioner2006-10-06 07:16
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men nu! Det är ren rock. Det finns en indieenergi och en direkt och spontan uppkäftighet som får mig att tänka punk.
Just den där blandningen av ungt, friskt och fräscht och samtidigt djupt gediget i rockens mylla ger mig vibbar till White Stripes, om än inga direkta jämförelser i övrigt.
Lyssna bara på trumintrot på öppningsspåret " The system is the system is the problem" . Tungt. Svängiga "When a ghost flies young" ligger nära de melodiösa och smattrande debuthitsen Marit Bergman levererade för några år sedan, då hon var som bäst...
Sen stiger tempo och tryck i "Automatically". Andra dagen sitter "Flying machine blues" i skallen och sen går det bara inte att komma undan totalpunkiga "Adopt a terrorist" för att sedan landa i en akustisk "Darkness falls".
Plattan är inspelad i Sverige och bland gästartisterna finns gamla favoriter som till exempel Dregen, Johan Johansson och Sulo från bland annat "Blanceflor".

Fakta



ROCK
Neil Leyton
"The beutral of the self"
Label Fading Ways Music/
Deaf&Dumb Music

Läs mer om