Wilco gör det svårt för sig

Wilco gjorde med "Summer teeth" en av den alternativa rockcountryns storverk för några år sedan. Uppföljaren "Yankee hotel foxtrot" stoppades först av skivbolaget och efter den kickades Jay Bennet ur bandet. Kvar som frontfigur står nu Jeff Tweedy och frågan är om han inte skulle behöva Bennet att luta sig mot.

Foto:

Skivrecensioner2004-07-03 03:10
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu spretar det lite väl mycket och Tweedys experimentlusta har säkert inte dämpats av att Jim O?Rourke från Sonic Youth suttit i producentstolen.
Det finns således ett antal spår som både känns ofärdiga och jobbiga. 15 minuter långa "Less than you think" är i det närmaste olyssningsbar sista halvan och man bör vara på gott humör för att uppskatta drygt tio minuter långa "Spiders".
Skönt då att det finns låtar där Wilco visar att "Summer Teeth" och plattorna med Billy Bragg inte var några tillfälligheter.
Avslutande popiga "The late greats", svängiga "Handshake drugs" och sköna "Hummingbird" är de tre essen i leken denna gång och tillsammans med några snygga ballader får de vågskålen att väga över till något positivt i slutändan. Men jag hade väntat mig mera.

Fakta

ROCK
Wilco:
"A ghost is born"
(Non such/Warner)

Läs mer om