Brons räcker inte för Uggla

"Kom inte hem och glassa med ett brons". Magnus Uggla har fått uppdraget att skriva den officiella svenska VM-låten inför fotbolls-VM. Sin vana trogen drar han sig inte för att reta både den ene och den andre.

Magnus Uggla

Magnus Uggla

Foto:

Reportage2002-04-18 06:53

Kamplåtar till olika stora idrottsarrangemang är numera en given företeelse. Hur stora hits låtarna blir är väldigt beroende på hur det går för Sverige i tävlingen. Det är knappast någon tillfällighet att "Vi är svenska fotbollsgrabbar" från VM 1974 och "När vi gräver guld i USA" från bronssommaren 1994 är de två VM-låtar man minns.
Markoolios alternativa EM-låt "Mera mål" blev visserligen hit trots Sveriges bleka insats, men den är svarare undantaget som bekräftar regeln.
Att sätta Magnus Uggla på att skriva årets VM-låt är klockrent. Han har ju skrivit allsångslåtar under större delen av sin karriär och då borde ju jobbet vara lätt. Och visst har "Vi ska till VM!" en refräng som sätter sig omedelbart, även om titeln kan tyckas en aning märklig.
Visst blir det här en klockren hit och lite kul är det att retstickan Uggla passar på att gissla VM-hjältarna från 1994.
"Kom inte hem och glassa med ett brons", sjunger Uggla och sätter därmed lite extra press på Ljungberg och grabbarna. Och visst är det så att VM-lagets framgångar har stor betydelse för hur länge Uggla kan hänga sig kvar i toppen av listorna. För dit kommer han. Garanterat!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!