Docenterna kan ännu

"Docent Död - popmusiken tog hans liv". Den dekalen pryder fortfarande min gamla stereo och även om Joppe & co numera heter Docenterna så har de en fast plats i mitt hjärta. Det började med "Solglasögon" och sedan har de med jämna mellanrum levererat odödliga poplåtar som "Alla hjärtans dag", "Varma öl och kalla element", "Utan dig" och "Bensin i blodet".

Foto:

Reportage2002-06-01 09:40

Sju år efter förra plattan "Honung" är de tillbaka igen och den här upplagan har fått gitarristen Jon Jefferson Klingberg och Idde Schultz som fasta medlemmar vid sidan av kärntrion Joppe, Kricke och Larry.
Och det var länge sedan Docenterna kändes så här fräscha. Drygt 20 år efter debuten kan de fortfarande göra stor popmusik som i singelsläppet "Underbar värld" och titelspåret. Eller varför inte rockutblåsningen "Här kommer solen igen" och "Lovsång till mig själv".
Ett par underbara ballader med "Ser du mig" tillägnad Joppes avlidna hustru Katarina som det verkliga toppnumret får vi också. Liksom ett antal träffsäkra formuleringar som "Du har så många bollar i luften/Du har bara en sak i huvudet/och knappt ens det".
Det var länge sedan Docenterna gjorde en så här bra skiva. De brukar göra klassiska spelningar i Hultsfred och förutsättningarna inför festivalen om en knapp kunde inte vara bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!