"Känns som det bästa programmet någonsin"

På lördag är det återigen dags för musiken att spridas från den gamla ruinen, ut i naturen som omger platsen.

"Det här är något jag gör för att belöna mig själv för sommarens arbete", säger trubaduren Kalle Sellbrink om evenmanget han ordnar i Södra Vi.

"Det här är något jag gör för att belöna mig själv för sommarens arbete", säger trubaduren Kalle Sellbrink om evenmanget han ordnar i Södra Vi.

Foto: Amy Karlsson

Södra Vi2018-07-28 07:00

Att varje sommar ordna en musikkväll i den gamla ruinen där Nyllinge bränneri låg, har blivit en uppskattad tradition, som brukar locka flera hundra besökare. Det var först hembygdsföreningen i Södra Vi som byggde en scen i ruinen och startade ett evenemang med musik en kväll varje sommar. Sedan tog musikerna Kjell Wikell och Kalle Sellbrink över arrangemanget, och nu har Kalle Sellbrink varit ensam ansvarig under några år. Men på scenen är han inte ensam. I år kommer de sammanlagt vara sju artister, förutom Kalle själv är det Mats Genfors, Åsa Tåhlin, Hanna Karlsson, Ann-Sofie Nord, Isabella Bexell och Moa Larsson.

– Och vårt fantastiska husband!

I husbandet spelar Abbe Enhörning på trummor, Mathias Brandin Beltramo på gitarr, Michael Karlsson på bas och Nisse Jaldefeldt på keyboard.

En tanke med evenemanget är att musiken ska vara varierad, en blandning av igenkänning och nyheter.

– Både musik som folk hör på radion idag och musik som mormor hörde på radion när hon var liten.

Det ska också kännas som en sammantagen konsert, inte bara artister som spelar efter varandra. Den idén bär Kalle med sig från sin ungdom när han besökte Badrock på Öland.

– Det var förstås ett större evenemang, men det här är samma idé, säger han.

Därför kan publiken vänta sig körer och duetter i olika konstellationer.

– Hanna Karlsson, Ann-Sofie Nord och Mats Genfors är briljanta körsångare, så det kommer bli fylligt, säger han.

Kalle ser fram emot lördagen.

– Det känns som det bästa programmet någonsin.

Under kvällen kommer det också finnas möjlighet att köpa enklare mat och fika. Det är Rock mot cancer som står för försäljningen, så pengarna går till Barncancerfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!