"Elden ring" säljer bra

Fantasyactionspelet "Elden ring" har sålts i 12 miljoner exemplar, meddelar utgivaren Bandai Namco. "Häpnadsväckande", tycker spelets regissör Hidetaka Miyazaki.

Tolv miljoner spelare har gett sig in i landet emellan, för att ta sig an monster och andra fiender i "Elden ring".

Tolv miljoner spelare har gett sig in i landet emellan, för att ta sig an monster och andra fiender i "Elden ring".

Foto: Bandai Namco/TT

Spel2022-03-17 03:11

"Vi hoppas att spelare gillar den omfattande friheten när de äventyrar genom den vidsträckta världen, utforskandes dess många hemligheter och tar sig an dess många hot", säger han i ett pressmeddelande.

"Elden ring" utvecklas av japanska From Software och berättelsen har fantasyförfattaren George RR Martin varit med och knåpat ihop. Spelet har två år i rad fått utmärkelsen "årets mest efterlängtade spel" vid galan The Game Awards.

Spelet har förutom att sälja bra tagits emot oerhört väl av kritiker. Pc-, Playstation 5 och Xbox Series-versionerna ligger alla på 95–96 poäng av 100 på Metacritic, som sammanställer kritikerbetyg. Det gör spelet till ett av de mest kritikerhyllade genom tiderna.

From Software är kända för sina oförlåtande titlar som "Dark souls" och "Sekiro", där lättspelade spellägen – så kallade "easy modes" – saknas. "Elden ring" är inget undantag och beskrivs som "utmanande", för att inte säga väldigt svårt, av många spelare.

"Elden ring" släpptes den 25 februari och går att spela på Playstation 4/5, Xbox One/Series X/S och pc.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!