Kievstudio släpper "Stalker 2" nästa år

Utvecklingen av "Stalker 2" fick läggas på is när Ryssland invaderade Ukraina, när utvecklarna i Kiev tvingades till andra prioriteringar. Men snart är spelet redo för släpp.

"Stalker 2: Heart of Chornobyl"

"Stalker 2: Heart of Chornobyl"

Foto: Koch Media

Spel2022-06-15 03:35

Vardagen förbyttes till kaos för utvecklarna vid GSC Game World, med bas i Kiev, den 24 februari. När Ryssland inledde sin storskaliga invasion fick utvecklingen av "Stalker 2" läggas på is.

Men en ny trailer visar att utvecklingen återigen är i full gång. Några av medarbetarna har släppt de digitala skjutvapnen för att ta upp riktiga, andra fortsätter att jobba från Kiev. Men framför allt har GSC startat upp ett nytt kontor i tjeckiska Prag, som tagit över lejonparten av utvecklingen, enligt ett pressmeddelande.

"Stalker 2", med undertiteln "Heart of Chornobyl", ska släppas nästa år och är en förstapersonsskjutare som utspelar sig i en fiktiv version av Tjernobyls förbjudna zon. Mutanter och annat otyg ska bekämpas, och resurser som mat, vatten och läkemedel är bristvaror. Spelarens val ska få stora konsekvenser för handlingen.

Titeln släpps till pc och Xbox.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!