Kris hos svenskägda "Star wars"-studion

Den kommande stortiteln "Star wars: Knights of the old republic" är i kris. Texasbaserade Aspyr, som ägs av svenska Embracer, har sparkat två chefer och skjutit upp spelet på obestämd framtid, enligt källor.

Nyversionen av "Knights of the old republic" svävar i fara, enligt uppgifter till Bloomberg. Pressbild.

Nyversionen av "Knights of the old republic" svävar i fara, enligt uppgifter till Bloomberg. Pressbild.

Foto: Sony

Spel2022-07-27 02:27

"Knights of the old republic" är ett väl ansett rollspel från 2003. Amerikanska Aspyr har arbetat med en efterlängtad nyversion av spelet i tre år. Men flera personer med insyn uppger för nyhetsbyrån Bloomberg att utvecklingen har stött på patrull, och två av de ansvariga cheferna för det visuella har fått sparken.

Hela projektet, som presenterades i september förra året, uppges ha pausats på obestämd framtid. Vad som egentligen gått snett är något oklart, men en demo som visades upp för samarbetsparter ska inte ha nått upp till förväntningarna. Apsyr ska också ha lovat att spelet skulle vara färdigt i år, medan utvecklare snarare trott att 2025 vore mer rimligt.

I maj meddelade Embracer att ett annat av bolagets utvecklingskontor, Saber, skulle hjälpa till med projektet. En del inom Aspyr tror nu att det i stället kan bli så att Saber helt tar över utvecklingen av titeln.

Varken Embracer eller Aspyr har kommenterat uppgifterna till Bloomberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!