Skådespelare uppmanar: Bojkotta "Bayonetta"

"Bayonetta"-röstskådespelaren Hellena Taylor uppmanar alla att bojkotta det kommande spelet i serien, sedan hon fått ett erbjudande hon beskriver som förolämpande.

Bayonetta har fått en ny engelsk röst. Men personen bakom hennes gamla är kritisk. Pressbild.

Bayonetta har fått en ny engelsk röst. Men personen bakom hennes gamla är kritisk. Pressbild.

Foto: Nintendo/TT

Spel2022-10-17 06:45

Hellena Taylor har tidigare gjort den engelska versionen av actionhjältinnan, men i kommande "Bayonetta 3" har hon ersatts av Jennifer Hale.

I en serie videoklipp som Taylor lagt ut på Twitter förklarar hon bytet med att hon tackat nej till rollen efter ett erbjudande på 4 000 dollar (motsvarande 45 000 kronor) för att återigen ge sin röst till spelet.

– Det här är en förolämpning för mig, tiden jag lagt på att jobba på min talang, och allt jag har gett till det här spelet och alla dess supportrar, säger hon i klippet.

Hon hävdar att serien hittills dragit in 450 miljoner dollar (drygt 5 miljarder kronor), exklusive kringprodukter till utvecklaren Platinum Games och utgivaren Nintendo, och att allt hon begärde var en lön som det går att leva på.

– Jag ber supportrar att bojkotta det här spelet och i stället spendera pengarna som du skulle ha lagt på spelet på välgörenhet, säger hon.

Det har inte kommit några officiella reaktioner från Nintendo eller Platinum Games, men seriens skapare Hideki Kamiya skriver i ett allmänt Twitterinlägg att han är ledsen och bedrövad över folks inställning till "osanningar".

Det första "Bayonetta" släpptes 2009 och fick en uppföljare 2014. "Bayonetta 3" släpps den 28 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!