Stort tryck pressar servrar i Amazons spel

Amazons storsatsning "New world" går nu att spela i hela världen. Men trycket är stort och det förekommer långa köer och överbelastade servrar.

Hundratusentals har varit sugna på att utforska ön Aeternum. Pressbild.

Hundratusentals har varit sugna på att utforska ön Aeternum. Pressbild.

Foto: Amazon Games/TT

Spel2021-09-29 04:19

Fler än 700 000 spelare världen över loggade in när Amazons onlinespel "New world" officiellt släpptes.

Resultatet blev som brukligt långa köer och serverproblem.

Vi "jobbar hårt på att se över dem och att få in allihop och börja spela. Tack för ert tålamod", skriver skaparna.

Spelet är ett så kallat MMORPG (massivly multiplayer online role-playing game), i samma genre som "World of warcraft", där spelaren tar rollen som en besättningsmedlem ombord på ett piratfartyg i jakt på den mystiska ön Aeternum.

Skeppsbruten på Aeternum måste spelarna med och mot andra försöka överleva genom att samla resurser och strida. Uppemot 100 spelare ska kunna mötas på slagfältet samtidigt, i jakt på bosättningar och territorier.

"New world" är byggt i Amazons egna motor Lumberyard, som bygger på Cryteks Cryengine, och ser helt enkelt underbart vackert ut, enligt IGN :s Gabriel Moss.

"Eftersom Aeternum är en levande värld som ska förändras och utvecklas över tid är i dag bara början – vi har så mycket mer planerat för spelare", uppger Amazon i ett pressmeddande.

Det återstår att se om "New world" är det första lyckade titeln från Amazon Games, som tidigare släppt flopparna "Breakaway" och "Crucible", som båda lagts ned en tid efter släpp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!