Ubisoft avslöjar planer på battle arena-projekt

Ubisoft arbetar på ett lagbaserat battle arena-projekt, som än så länge går under namnet "Project q", avslöjar den franska speljätten i ett Twitterinlägg.

Ubisoft satsar på ett nytt flerspelarspel efter floppen med "Hyper scape".

Ubisoft satsar på ett nytt flerspelarspel efter floppen med "Hyper scape".

Foto: Gustav Sjöholm/TT

Spel2022-04-24 03:00

Spelare ska fajtas med andra spelare i en rad olika spellägen på en sluten karta, men det rör sig inte om ett så kallat battle royale, där det gäller att stå som ensam överlevare i slutet.

Ubisoft försökte att slå sig in på den populära battle royale-marknaden – som domineras av "Fortnite" – med gratisspelet "Hyper scape" sommaren 2020, men titeln floppade och kommer att stänga servrarna den 28 april.

På förekommen anledning skriver man också att bolaget inte har några planer på att implementera NFT:er i "Project q". NFT, eller "Non-fungible token", är en typ av äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en så kallad blockkedja.

En del branschbedömare ser NFT som framtiden, medan många spelare ser rött bara av tanken, då de har svårt att se att de skulle bidra med något gott till spelen, utan att de bara införs för att skaparna ska tjäna pengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!