Nya mordgåtor på Fredensborg

I slutet av mars får middagsgästerna på Fredensborg herrgård åter igen en klurig mordgåta att lösa. Mordteatern är tillbaka.

Nicklas Lind, Sara Edberg, Anders Axelsson, Frida Bergh från Mordteatern spelar upp en mordgåta på Fredensborg.

Nicklas Lind, Sara Edberg, Anders Axelsson, Frida Bergh från Mordteatern spelar upp en mordgåta på Fredensborg.

Foto: Pressbild

Storebro2019-02-03 09:00

Den professionella teatergruppen utgår från Norrtälje och engagerar 10-12 skådespelare på årsbasis. På sommaren ägnar Friluftsteatern sig åt glada toner på friluftsteatrar runt om i landet. På vintern byter man skepnad till "Mordteatern" och framför en mordgåta, kryddad med humor.

Första gången teatern lyfte temat mordgåtor var 2010. 2013 var första gången man var på Fredensborgs herrgård och spelade teater för första gången. Sedan dess har det blivit tradition.

– Vår målsättning är att bli en återkommande kulturutövare i Vimmerby, säger Sebastian Edberg, som skrivit och regisserat årets pjäs.

Vimmerbytrakten är också bekant för flera i teatergruppen.

– Många av skådespelarna har varit i Vimmerby och spelat på Astrid Lindgrens Värld. En i teatergruppen, Jens Söderhäll är fast boende i Vimmerby, berättar Sebastian Edberg.

Årets föreställning " Den sista versen" utspelar sig 1897. I skådespelet gestaltas förbjuden kärlek, lögner, djupa svek och till slut ond bråd död.

Skådespelarna rör sig mellan borden för att skapa närhet. Mellan scenerna serveras en trerättersmiddag.

– Som publik ska man lugnt kunna luta sig tillbaka. Ibland tänker folk i publiken högt och det kan bli ganska komiskt, säger han om att det ibland kan bli en del inslag av improvisation.

Till Storebro kommer teatern sista helgen i mars och i år utökar man med två föreställningar. Mördaren varieras från kväll till kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!