Chris Cuomo stämmer CNN för smutskastning

"CNN fattade ett oförsvarligt beslut att bryskt sparka sitt främsta ankare, vilket har skadat Chris Cuomo på otaliga sätt", heter det i en stämningsansökan som enligt Deadline lämnats in till en domstol i New York.

Chris Cuomo var en av CNN:s mest profilerade programledare. Nu stämmer han sin forne arbetsgivare på 125 miljoner dollar. Arkivbild.

Chris Cuomo var en av CNN:s mest profilerade programledare. Nu stämmer han sin forne arbetsgivare på 125 miljoner dollar. Arkivbild.

Foto: Evan Agostini/AP/TT

Tv2022-03-16 22:05

Det var i december som Chris Cuomo avskedades från tv-kanalen CNN sedan det visat sig att nyhetsankaret hjälpt sin bror Andrew Cuomo, dåvarande guvernör i delstaten New York, att hantera anklagelser om sexuella trakasserier.

– Jag är ingen rådgivare, jag är en bror, sade Chris Cuomo i sitt program "Cuomo prime time" när Andrew Cuomo avgick i augusti.

Men en stor mängd dokument kring utredningen av guvernören visade att Chris Cuomos roll i hanterandet av skandalerna varit större än så.

Chris Cuomo ska ha erbjudit sig att ta kontakt med källor, inklusive andra journalister, för att ta reda på om fler kvinnor skulle träda fram mot hans bror. Han agerade trots sitt förnekande just som en slags informell rådgivare och använde sina journalistiska kontakter för att hjälpa guvernörens stab.

Nu stämmer Chris Cuomo sin forna arbetsgivare på 125 miljoner dollar i ett skiljedomsförfarande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!