Idén kom ursprungligen från James Pritchards kollega, Basi Akpabio, men det var TV4 och B-Reel som utvecklade den till tv-serien "Hjerson".
– Vi har länge pratat om att göra något med de mindre karaktärerna i böckerna, men "Hjerson" tar det hela ett steg längre, säger James Pritchard i telefon från London.
Att spinna vidare på Sven Hjerson, en figur som endast existerar som fiktion inuti deckardrottningen Agatha Christies fiktiva värld, då som hjälte i romanfiguren Ariadne Olivers böcker, är något som James Pritchard tror kan öppna nya dörrar.
– Det finns mycket att göra med Agathas universum, säger han.
James Pritchard har ingen favorit när det gäller de oräkneliga Christie-filmatiseringar som finns, men han gillar "Hjerson" och hoppas att svenskarna också ska göra det.
– Det är smart, det är meta och det finns ett underhållningsvärde, säger han.
Myten om Christie
Att "Hjerson" är samtida är inget som James Pritchard tror avskräcker Christie-fansen, som kanske väntar sig ett kostymdrama.
– Det finns en myt om att Agatha idealiserar en plats och tid, men det är inte sant att alla hennes böcker utspelar sig i Storbritannien under mellankrigstiden.
James Pritchard erkänner dock att filmatiseringarna har varit med och skapat myten.
– Inte så att skulden är deras, men om man tittar på de stora filmerna och tv-serierna så har de ofta utspelat sig under den tiden, till exempel "Mordet på Orientexpressen" och Poirot-tv-serien med David Suchet från 1990-talet, säger han.
Ingen framtidsoro
När James Pritchard var barn brukade hans pappa, Agatha Christies barnbarn Matthew Pritchard, säga att man inte kunde förlita sig på att den berömda släktingen skulle vara en födkrok också i framtiden. Men nu, nästan 50 år efter hennes död och otaliga filmatiseringar senare, känner James Pritchard ingen oro inför framtiden.
– Det här kommer att hålla länge. Jag känner mig säker på den saken, särskilt när jag möter alla talangfulla personer som arbetar med att vidga hennes universum.