Corden slutar som pratshowvärd

Den brittiske programledaren och skådespelaren James Corden kör ett år till, sedan får det räcka med jobbet som programledare för "The late late show", meddelade han i ett avsnitt av det amerikanska tv-programmet.

James Corden slutar som programledare för "The late, late show". Arkivbild.

James Corden slutar som programledare för "The late, late show". Arkivbild.

Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Tv2022-04-29 03:07

– Vi har fortfarande ett år kvar, och vi har alla bestämt oss för att göra det här till det bästa året någonsin, sade han.

Corden, som lett det populära programmet sedan 2015, var synbart rörd när han levererade beskedet.

– Det här har varit det svåraste beslut som jag någonsin fattat. Jag har aldrig någonsin tagit det här jobbet för givet.

James Corden har under åren vunnit elva Emmys, och inslaget "Carpool karaoke", där han i sin bil skjutsat och sjungit tillsammans med kända namn som bland andra Madonna, Elton John och Lady Gaga, är den amerikanska pratshowens mest populära.

Ett av de mest uppmärksammade avsnitten – där den brittiska stjärnan Adele bland annat levererar en rappad vers av Nicki Minajs hit "Monster" under en regnig biltur med Corden i London – har hittills setts över 250 miljoner gånger på Youtube.

James Corden fick sitt genombrott 2007 som skådespelare i den brittiska komediserien "Gavin och Stacey" – där han även var en av manusförfattarna – och har under sin karriär även medverkat i filmer som "Cats" och "The prom".

Fakta: "Carpool karaoke"

I programinslaget "Carpool karaoke" i "The late, late show" bjuder James Corden in kända personer till sin bil, där de tillsammans med programledaren sjunger med i sina egna – och andra artisters – låtar. Oftast äger bilresorna rum i Los Angeles, men under åren har Corden även kört runt kändisar som Madonna i New York, Adele i London och Paul McCartney i Liverpool.

I avsnittet med ex-Beatlen sjöng Corden och McCartney under bilturen i Liverpool till låtar som "Baby you can drive my car", "Penny Lane" och "Blackbird"

James Corden och Paul McCartney besökte även McCartneys tonårshem samt sjöng en mycket känslosam version av "Let it be" och pratade om historien bakom låten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!