En exklusiv trerättersmeny ska avgöra vem som går segrande ur striden om titeln Sveriges mästerkock på onsdagskvällen. Finalisterna Adam Thulin och Jimmy Guo ska laga mat på temat "bokstaven K" där förrätten ska innehålla kaviar, huvudrätten kronhjort och efterrätten körsbär.
21-årige Thulin från Katrineholm beskriver en tuff men härlig inspelning av årets säsong, men berättar att han i början blev rejält överraskad av hur påverkad han blev av stressen:
– Det märktes särskilt i Gävle. Det chockade mig hur mycket sämre man blev jämfört med hemma, där man vet var alla grejer är och kan sin spis, säger han till TT.
Den andra finalisten, 30-åriga Guo från Stockholm, var inställd på att inspelningarna skulle innebära mycket känslor.
– Så blev det ju verkligen för min del. Matlagning har en väldigt känslomässig koppling för mig och är verkligen ett uttryck för kärlek, omtanke och omsorg, säger han.
Finalen i Sveriges mästerkock" sänds i TV4 den 6 april klockan 20.