Dikmen: Jag är extra taggad

"Let's dance"-juryn har kallat honom "Mannen alla måste slå", men förra veckan hamnade han ändå i duell. Nu är Filip Dikmen mer taggad än någonsin. –Jag fick mer eld i baken när vi gick vidare, säger han.

Filip Dikmen och danspartnern Linn Hegdal dansar vidare "Let's dance".

Filip Dikmen och danspartnern Linn Hegdal dansar vidare "Let's dance".

Foto: Claudio Bresciani/TT

Tv2022-04-22 05:00

Förra veckans "Let's dance" blev en känslosam historia. Deltagarna dansade för sina nära och kära, och det blev ett program som innehöll både kärlek och sorg. Youtubern och komikern Filip Dikmen dansade för sin gymnasielärare Anette, som alltid trott på honom och uppmuntrat honom att tro på sig själv.

Filip Dikmen och danspartnern Linn Hegdal hamnade dock i duell men klarade sig kvar i tävlingen på målsnöret.

– Jag var rädd att Anette liksom skulle ta illa upp för att jag hamnade i duell. Men jag fick mer eld i baken av att vi gick vidare, och jag är extra taggad den här veckan. Nu vill jag gå in som att det är duell varje gång, säger han.

Hög konkurrens

Jurymedlemmen Dermot Clemenger har tidigare slagit fast att Filip Dikmen är "mannen alla måste slå i den här tävlingen", men Dikmen konstaterar att vem som helst av de kvarvarande deltagarna kan ta sig dit.

– Konkurrensen är verkligen jättejättehög. Men det är klart jag vill till final – inte för att det är viktigt för mig att vinna utan för att jag vill hinna dansa så många danser som möjligt. Jag vill fortsätta för att jag har så himla kul, säger han.

Att vara med i "Let's dance" är däremot generellt inte alls som Filip Dikmen trodde. Han såg framför sig att han skulle träna ett par timmar om dagen och så skulle det vara bra med det. I stället har han slungats in i stenhård fysisk och mental träning och fullt ut tagit klivet in i den klassiska "'Let's dance'-bubblan".

– Det är mycket mer jobb än jag trodde, både för huvudet och kroppen. Men det beror också på vad man själv gör det till. I mitt fall är det nog plugghästen i mig som gör att jag lägger mycket tid och fokus på tekniken, till exempel. Och det är väl just tekniskt jag har gjort bra ifrån mig, känslomässigt har jag kanske inte varit lika bra, säger han.

Utveckling

Det täta samarbetet med danspartnern var han inte heller riktigt beredd på.

– Jag är van vid att jobba ensam, men här har jag ju en partner med mig. Det samarbetet får en att växa. Vi deltagare har ju ingen koll utan måste överlämna allt till dansarna, det är ju sällan man i vardagen lämnar över all kontroll till någon annan.

TT: Vad är det värsta och det bästa med "Let's dance"-upplevelsen?

– Det värsta är all tid som går åt, att man inte har någon tid för familj och vänner. Det bästa är helt klart utvecklingen man gör som människa.

"Let's dance" sänds i TV4 på lördag klockan 20.

Filip Dikmen och Linn Hegdal tränar stenhårt för att vara kvar i danstävlingen.
Filip Dikmen och Linn Hegdal tränar stenhårt för att vara kvar i danstävlingen.
Fakta: Filip Dikmen

Född: 1996

Gör: Youtuber, komiker

Bakgrund: Slog igenom med humorsketcher på Instagram, bland annat med figurerna Chantelle och Suleyman.

Vann i kategorin Årets Instagram på Guldtuben 2018. Samma år hade serien "Suleyman söker svar" premiär på SVT. 2019 kom matserien "Mataam", där Dikmen var programledare.

Var programledare för "Big brother" 2021.

Gör också podcasten "Bakom micken".

Pluggar även på Handelshögskolan i Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!