DokumentÀr skildrar Mercurys sista tid i livet

"Freddie Mercury: The final act" Àr namnet pÄ en ny dokumentÀr som har premiÀr pÄ BBC i november, skriver nöjessajten NME.

En ny dokumentÀr skildrar Freddie Mercurys sista kapitel i livet. HÀr under en konsert i juli 1986. Arkivbild.

En ny dokumentÀr skildrar Freddie Mercurys sista kapitel i livet. HÀr under en konsert i juli 1986. Arkivbild.

Foto: Marci Arndt/AP/TT

Tv2021-10-28 21:42

Filmen skildrar Queen-frontmannens sista spelning, hans död i aids i november 1991 och hyllningskonserten den 20 april 1992 pÄ Wembley i London. Den innehÄller ocksÄ nya intervjuer med bandmedlemmarna Brian May och Roger Taylor och Mercurys syster Kashmira Bulsara.

– Att göra "Freddie Mercury: The final act" har varit en extraordinĂ€r resa in i det sista kapitlet för en av rockmusikens största ikoner. Att arbeta med Queen och fĂ„ en inblick bakom kulisserna vid nĂ„gra av deras största framtrĂ€danden och den legendariska "Freddie Mercury tribute concert" var ett sĂ€llsynt privilegium, sĂ€ger filmens regissör James Rogan.

Han tillÀgger att det varit minst lika viktigt att tala till de mÀnniskor som levde mitt i den globala hiv/aids-pandemin med dess genklang i dag med covid.

– Freddies död och hyllningen som Queen arrangerade för honom hjĂ€lpte till att förĂ€ndra den globala medvetenheten om denna fruktansvĂ€rda sjukdom vid en avgörande tidpunkt, sĂ€ger James Rogan.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!