Första renskötaren i "Bonde söker fru"

En ny omgĂ„ng kĂ€rlekstörstande lantbrukare Ă€r klara för Ă„rets "Bonde söker fru". För första gĂ„ngen deltar en renskötare. –Jag tror att mĂ„nga kommer att bli kĂ€ra i honom, sĂ€ger programledaren Linda Lindorff.

Linda Lindorff Àr redo att presentera Ärets deltagare i "Bonde söker fru". Arkivbild

Linda Lindorff Àr redo att presentera Ärets deltagare i "Bonde söker fru". Arkivbild

Foto: Karin Wesslén/TT

Tv2022-04-04 06:00

Trots att dejtingsÄpan Àr inne pÄ sitt 17:e Är har man Äterigen hittat ett toppgÀng att presentera för tittarna, tycker Linda Lindorff.

– Varje gĂ„ng sĂ„ gĂ„r det liksom inte att förestĂ€lla sig hur det skulle kunna komma ett lika bra gĂ€ng igen, och igen, och igen. Men sĂ„ gör det Ă€ndĂ„ det, sĂ€ger hon.

I Är har man fÄtt till en stor spridning bland deltagarna sÄ vÀl geografiskt som ÄldersmÀssigt. För första gÄngen Àr ocksÄ en renskötare med i programmet.

– Vi har ju haft en Ă€lgbonde tidigare och nu har vi dĂ„ en renbonde. Han heter Jon-Krista och har en gĂ„rd utanför UmeĂ„. Han har renar pĂ„ gĂ„rden, men sĂ„ har han ocksĂ„ ett gĂ€ng renar uppe till fjĂ€lls och dĂ€r Ă€r han minst ett par veckor om Ă„ret, sĂ€ger Lindorff.

"Karismatisk och supersnygg"

Som vanligt smygstartar sÀsongen med en presentation av deltagarna för att locka potentiella beundrare inför höstens omgÄng. Lindorff tippar att Jon-Krista Jonsson kommer att fÄ mÄnga kÀrleksbrev.

– Han Ă€r en otroligt karismatisk och supersnygg och vĂ€ldigt nĂ€rvarande ung man. Pappa till tvĂ„, men som nu söker nĂ„gon att dela resten av livet med. Han Ă€lskar kĂ€rleken och han söker nĂ„gon som kan dela hans kĂ€rlek till naturen. Han har sin samiska bakgrund samtidigt som han Ă€r allt det hĂ€r andra ocksĂ„, sĂ€ger hon.

En annan deltagare med potential att bli tittarfavorit Àr enligt Lindorff mjölkbonden Kristian Gustafsson frÄn Gotland.

– Han har 200 kor minst och en stor och hĂ€rlig gĂ„rd. Han Ă€r vĂ€ldigt manlig, men ocksĂ„ vĂ€ldigt mjuk och han gillar de hĂ€r smĂ„ detaljerna i livet. Jag Ă€r ju van vid bullar och kaffe nĂ€r jag hĂ€lsar pĂ„, men han serverade sabrerad skumpa och en charktallrik. Han kommer direkt frĂ„n ladugĂ„rden och sĂ„ fixar han det dĂ€r, sĂ€ger Linda Lindorff.

"LĂ€mnad vid altaret"

Han har ocksÄ en intressant historia som hon ser fram emot att berÀtta i programmet, sÀger Lindorff.

– Han har gĂ„tt pĂ„ vĂ€ldigt mĂ„nga bröllop i sitt liv, men nĂ€r han skulle gĂ„ pĂ„ sitt 35:e, som ocksĂ„ var hans eget, dĂ„ tog det stopp. För tjejen ville inte, han blev lĂ€mnad vid altaret skulle man kunna sĂ€ga. Det Ă€r en sorg som aldrig kommer att försvinna, men han har Ă€ndĂ„ en otrolig tro pĂ„ kĂ€rleken.

"Bonde söker fru – casting 2022" sĂ€nds i TV4 den 11 april.

Renskötaren Jon-Krista Jonsson kommer att fÄ mÄnga kÀrleksbrev, tror Linda Lindorff. Pressbild.
Renskötaren Jon-Krista Jonsson kommer att fÄ mÄnga kÀrleksbrev, tror Linda Lindorff. Pressbild.
Fakta: HÀr Àr Ärets bönder

Jon-Krista Jonsson 29, renskötare, Tavelsjö

Kristian Gustafsson 38, mjölkbonde, Gotland

Elin Sandblom 27, fÄr- och skogsbonde, Sandhult

Henrik Kullander 34, vÀxtodlingsbonde, GÀllared

Klas Erik Andersson 56, grisbonde, Gnarp

Filip Eliasson 29, skogsbonde, Lammhult

Henrik Johansson 27, hÀstbonde, Ede

Lars-Petter "Peppe" Bergendahl 49, spannmÄlsbonde, Sorunda

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!